Vil du følge med? 👇
Tortellini salat
Pasta salat med tortellini
Her får du opskriften på en af mine favorit salater, når det skal gå hurtigt og være nemt og lækkert, nemlig tortellini salat. Det er en mættende pasta salat der både kan fungere som tilbehør til lune grillaftener på terrassen eller som en måltidssalat til aftensmad og i madpakken dagen efter.
Når der er asparges i sæson, så laver jeg den med apsarges og ristede pinjekerner – en rigtig sommerudgave! Se hvordan det ser ud længere nede på siden. Ellers laver jeg den med friske sukkerærter og hjemmelavede saltmandler som på billedet til højre.
Brug den slags tortellini du bedst kan lide – her har jeg brugt en udgave med bacon, skinke og ost. Ønsker du en efterårsudgave af tortellini salaten, så prøv min opskrift på tortellini salat med bagt græskar og rosenkål.
Tortellini salat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Tortellini salat
- 2 pakker tortellini (500 g), vælg den variant du elsker mest, jeg brugte den med bacon, skinke og ost
- 1 pakke rucola
- 2 avocadoer, i skiver
- 1 bundt asparges eller sukkerærter
- frisk parmesanost
- revet citronskal
- 50 g pinjekerner eller saltmandler
- 1 forårsløg, finthakket
Vinaigrette
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 1-2 tsk. honning
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. vand
- ½ citron, saften herfra
- salt og peber
Sådan gør du
Tortellini salat
- Kog dine tortellinis efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
- Vask rucola godt og tør det i et viskestykke.
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Rist asparges på en pande i lidt olie og skær dem i mindre skiver.
- Skær avocado i skiver.
- Hak forårsløg fint.
Vinaigrette
- Bland alle ingredienser godt sammen og smag til med salt og peber.
Anretning
- Fordel tortellini, rucola, avocado og asparges i et stor fad og overhæld med din dressing. Top med pinjekerner, frisk parmesan og revet citronskal. Smag til med salt og peber.