Vil du følge med? 👇
Pasta pesto
Nem pasta med grøn pesto
Her får du opskriften på en italiensk klassiker, nemlig pasta pesto! Den simple pastaret kan laves på ingen tid, og så smager den fantastisk, til trods for at den er virkelig enkel. Retten kan nydes til aftensmaden, til frokost eller i madpakken dagen efter, og er en perfekt vegetarisk ret, til de kødfri dage.
TIP! Prøv også mine andre mine patsaopskrifter, hvis du er lige så tosset med pasta som jeg!
Den lækreste grønne pestopasta
Jeg laver pastaretten med en cremet og smagfuld hjemmelavet grøn pesto med basilikum og persille – en pesto som du kan blende sammen på kun 10 minutter.
Hvis det skal gå ekstra hurtigt, så kan du selvfølgelig også købe dig til en lækker grøn pesto i supermarkedet. Jeg synes dog, at det smager allerbedst, hvis du laver den selv! Derudover, så kan du bruge den grønne pesto til både sandwich, i salater eller på tapasbordet, så den er altså god at have i køleskabet! Er du mere til rød pesto, så prøv min opskrift på pasta med rød pesto.
Pasta pesto
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Grøn pesto (1 glas)
- 25 g pinjekerner
- 25 g solsikkekerner
- 2 fed hvidløg
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 2 håndfulde frisk persille
- 50 g parmesan
- 8-10 spsk. god olivenolie
- 1 citron (saften herfra)
- flagesalt
- friskkværnet peber
Derudover
- 400 g spaghetti (frisk pasta kan også bruges)
- pinjekerner til pynt
- frisk parmesan
Sådan gør du
- Start med at koge pasta al dente.
- Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocesser. Hold lidt igen med olivenolie og tilføj hen ad vejen til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
- Vend pestoen i den pasta. Opskriften på pesto giver ca. 2 dl, og du skal bruge det hele til de 400 g pasta.
- Top med ristede pinjekerner og friskreven parmesan. Krydder med friskkværnet peber og lidt flagesalt.
Emmas tips til opskriften
- Denne pasta pesto kan sagtens piftes op med grøntsager som fx cherrytomater, ærter, edemamebønner, soltørret tomat eller champignon.
- Du kan også nyde pastaretten med stegt kylling eller bacon.
- Spaghetti kan skiftes ud med pastaskruer, pastapenne eller frisk pasta.
Pesto spaghetti
I denne opskrift på pasta med pesto bruger jeg spaghetti, men pastaskruer, pastapenne eller frisk pasta kan også sagtens bruges! Jeg topper retten med lidt ristede pinjekerner og friskreven parmesan – det smager fantastisk!!
Variationsmuligheder til pestopasta
Du kan nemt variere denne pastaret med pesto. Retten er som udgangspunkt vegetarisk, men ønsker du kød, kan du fx tilføje stegt kylling eller bacon. Derudover, kan du give pastaretten ekstra fylde ved at tilføje grøntsager som ærter, edemamebønner, cherrytomater, champignoner eller spinat.