Pasta med mascarpone og bagte tomater

Cremet pastaret

I er mange der er vilde med min ricotta-pasta, så derfor får I nu en opskrift på pasta med mascarpone og bagte tomater. Det er lidt af en deluxe-udgave – både fordi at mascarponen gør den endnu mere cremet, og fordi den også indeholder en slat hvidvin. Derudover er der også både bagte tomater, spinat, champignon og parmesan i. Jeg har fundet inspiration hos gourmetministeriet, som også har lavet en lækker pastaret med mascarpone og hvidvin.

Klik her for flere opskrifter på lækre pastaretter.

Cremet pasta med mascarpone

Pasta med mascarpone

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

35 minutter
Samlet tid 35 minutter

Det skal du bruge

Bagte tomater

  • 500 g cherrytomater, i halve
  • olivenolie
  • salt og peber
  • chiliflager (efter smag)

Pasta

  • 500 g pasta (gem lidt pastavand til sauce)
  • 1 rødløg, skåret i ringe
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1,5 dl hvidvin
  • 200 g mascarpone
  • 50 g frisk parmesanost
  • ½ citron, saften herfra
  • evt. lidt pastavand
  • 200 g champignon, i skiver
  • 3-4 håndfulde frisk spinat
  • frisk basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

Bagte tomater

  • Halver tomaterne og kom dem i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og krydder med salt, peber og chiliflager.
  • Bag ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 25-30 minutter.

Pasta

  • Kog pastaen og gem lidt pastavand til saucen.
  • Varm en stor gryde op med olie og start med at svitse champignon et i par minutter ved høj varme. Læg til side.
  • Tilføj lidt ekstra olie og sautér løg og hvidløg i gryden til de bliver bløde. Tilsæt nu hvidvin og lad den koge ind i ca. 5 minutter (halvdelen skal forsvinde) inden du smider mascarpone og parmesanost i. Lad saucen simre yderligere i et par minutter (den skal ikke koge). Smag til med salt, peber og citron. Tilsæt evt. lidt pastavand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
  • Kom pastaen i gryden og rør det hele godt sammen. Tilføj også spinat og lad den falde sammen. Afslut med at røre de bagte tomater og champignon i, og nyd nu retten med frisk parmesan og basilikum på toppen.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments