Vil du følge med? 👇
One pot pasta med kylling og spinat
Pasta med kylling og spinat
Her får du opskriften på en sund og cremet one pot pasta med kylling og spinat. Onepot er en nem og smagfuld ret, som passer perfekt til en travl hverdag, da det ikke tager mere end 30 minutter at bikse sammen. Derudover, så skal alle ingredienser bare smides ned i samme gryde, og så ellers passe sig selv, til det er færdig.
Sådan laver du kylling one pot
One pot med kylling er utrolig nem at lave, og det er det fordi, at det laves som en one pot. Det betyder, at du kommer alle ingredienser ned i en og samme gryde (som på billedet ovenfor), og derefter lader det hele koge sammen, til det har en lækker og cremet konsistens. I denne opskrift på one pot pasta kylling bruger jeg spinat, gulerod, champignon, løg, hvidløg og citron. Du kan sagtens udskifte grøntsagerne i din one pot, men er du til en klassisk pasta med spinat og kylling, så er du helt sikkert også vild med denne pastaret. Det samme gælder pasta – her kan du også bruge dem du vil, så længe det er tørret pasta.
For at få den cremede konsistens, bruger jeg hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsboullion og madlavningsfløde. For smag krydrer jeg med chiliflager. Jeg bruger kylling i denne opskrift, men jeg har også en opskrift på one pot med krydret chorizo – måske det er noget for dig? Ønsker du en vegetarisk udgave af one pot pasta, så prøve også min opskrift på Vegetarisk One Pot Pasta med masser af grøntsager!
TIP! Se alle mine pastaopskrifter lige her!
One pot pasta med kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 2 stk. kyllingebryst
- 350 g pasta
- 200 g gulerod
- 150 g champignon
- 3 håndfulde frisk spinat
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomat pure (140 g)
- ½ økologisk citron
- 150 ml madlavningsfløde
- 5-6 dl grøntsagsbouillon
- salt og peber
- tørret chili
- frisk parmesanost
Sådan gør du
- Start med at klargøre alle ingredienser. Skær kylling i strimler. Hak løg fint og pres hvidløget. Riv gulrod og hak champignon groft. Skyl spinaten.
- Start med at svitse kyllingen af i et par minutter i en stor gryde med olie. Kyllingen skal blot svitses af – den skal ikke færdigtilberedes. Kom kyllingen op i en skål.
- Tilsæt lidt mere olie til gryden og sauter løg og hvidløg i et par minutter.
- Tilsæt også gulerod, champignon, spinat, basilikum, hakkede tomater, tomatpure, madlavningsfløde, grøntsagsboullion, citronsaft og pasta.
- Krydder med salt, peber, tørret chili og afslut med at hælde 2 spsk. olivenolie over retten.
- Lad retten koge op kortvarigt, og lad den derefter stå og simre i 10-15 minutter, til pastaen er klar. Sørg for at få rørt godt rundt undervejs, så det ikke brænder på.
- 5 minutter inden retten er færdig tilføjes den stegte kylling.
- Server straks og anret med frisk basilikum og friskreven parmesan.
Emmas tips til opskriften
- Du kan bruge al slags tørret pasta såsom skruer, spaghetti, pastarør osv. Dog skal du helst holde dig til tørret pasta, da frisk pasta har en meget kortere tilberedningstid.
- Husk at røre rundt ofte undervejs, når du laver dine one pot pasta, så det ikke brænder på i bunde.
- Du kan sagtens undlade kylling, hvis du ønsker en vegetarisk udgave.
- Prøv også min opskrift på one pot pasta med chorizo.
Variationer af one pot pasta
One pot pasta kan laves på mange måder, alt efter hvad du lige har af grøntsager i køleskabet. Herunder har jeg samlet mine andre opskrifter på one pot, måske det er noget for dig?