Vil du følge med? 👇
Nem buddha bowl
Lækker salatbowl
Nem buddha bowl er en skøn og lækker salat bowl, hvor du kan få ryddet godt ud i salatskuffen derhjemme. Derudover, så er det en sund, nærende og ikke mindst farverig aftensmad eller frokost, som mætter rigtig godt.
Buddha bowl opskrift
I denne buddhabowl bruger jeg mango, avocado, tomat, agurk, rucola, lynsyltede rødløg og bulgur. Men en bowl opskrift som denne kan varieres på mange måder! Du kan fx skifte bulgur ud med quinoa eller couscous, eller tilføje edemamebønner, ærter, peberfrugt, gulerod, æbletern og meget mere!
Er du på udkig efter andre salatopskrifter og salatbowls, så hop ind og se alle mine opskrifter på salat <<
Jeg laver min budda bowl i en vegetarisk udgave med barbecueristede kikærter, som er en superlækker erstatning for kød. Du kan også tilføje kylling, flankesteak, vegetardeller, falafler eller andet.
Buddha bowl
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Barbecue marinerede kikærter
- 2 dåser kikærter
- 3-4 spsk. barbecuesauce
- 3-4 spsk. olivenolie
- salt og peber
Dressing
- 6 spsk. creme fraiche
- 2 spsk. ketcup
- 2 tsk. paprika
- salt og peber
Derudover
- 400 g bulgur
- 1 mango
- 2 avocadoer
- 300 g cherrytomater
- 1 agurk
- valgfri salat (fx rucula, hjertesalat eller spinat)
- lynsyltede rødløg (link under opskriftsnoter)
Sådan gør du
Barbecue marinerede kikærter
- Skyl kikærterne i en si og dup dem tørre med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
- Kom kikærterne i en skål sammen med barbecuesauce, olivenolie, salt og peber.
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200° varmluft i ca. 20 minutter, eller til de er sprøde. Vend dem undervejs.
Dressing
- Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Derudover
- Kog bulgur efter anvisning på pakken og lad dem køle af, og forbered resten af grøntsagerne imens.
- Skær avocado og mango i tern. Skær tomaterne i halve og skær agurk i skiver.
- Skyl salaten og forbered de lynsyltede rødløg (se link under opskriftsnoter).
- Fordel bulgur, mango, avocado, agurk, tomat, lynsyltede rødløg og dressing i 4 skåle og nyd nu din buddha bowl.
Emmas tips til opskriften
- Top din buddha bowl med lynsyltede rødløg. Se min opskrift lige her.
- Du kan skifte grøntsagerne ud med de grøntsager du lige har i køleskabet som fx ærter, majs, edemamebønner, sød kartoffel, peberfrugt osv.
- Bulgur kan sagtens skiftes ud med couscous, perlespelt, ris, quinoa osv.