Cremet orzo pasta med citron og squash

Cremet orzo med citron og squash

Cremet orzo med citron og squash er en seriøs lækker ret, som du bare MÅ prøve! En ret du både kan lave til hverdag eller til gæster i weekenden. Den silkebløde orzo fungerer som en slags mini-risotto, som bare giver den lækreste konsistens! Fetaen lidt salt og med en kugle burrata på toppen (hvis du virkelig vil forkæle dig selv) bliver det svært ikke at tage en ekstra portion;). Retten er vegetarisk og mættende i sig selv, men kan også nemt suppleres med lidt godt brød eller en grøn salat.‛

Tip! Vild med orzo? Så prøv også min pasta salat med orzo og asparges eller orzo med kylling.

Cremet orzo med citorn
Cremet orzo med citorn
Cremet orzo med citorn

Cremet orzo med citron og squash

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 persiner

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g orzo pasta
  • squash
  • 1 citron (skal og saft herfra)
  • 5-7 dl hønseboullion
  • dl fløde (eller madlavningsfløde)
  • 100 g feta
  • frisk dild
  • 1 kugle burrata (kan undlades)

Sådan gør du

  • Hah løg og hvidløg fint og sauter på en dyb pande eller gryde i lidt olie eller smør.
  • Tilføj orzo pasta og lad dem stege med et par minutter.
  • Riv squash groft, pres citronen og riv skallen derfra og kom det i panden sammen med fløde og halvdelen af boullionvandet.
  • Lad retten småsimre i ca. 15-20 minutter. Rør undervejs og tilføj resten boullionvandet hen ad vejen, til du får den rette konsistens og pastaen er al dente.
  • Smuldr feta i retten og rør rundt sammen med finthakket dild.
  • Server som den er eller med en kugle burrata.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Videoopskrift

Orzo – den lille pastatype med stor charme

Orzo, også kaldet risoni, er måske ikke noget, man har stående i skabet som standard, men det burde det næsten være. Den lille pastatype, der ligner ris i formen, har den særlige evne, at den suger smag til sig og bliver dejligt cremet, når den tilberedes i bouillon – præcis som en risotto.

I modsætning til klassisk pasta, hvor man normalt koger i rigeligt vand og hælder resten fra, så tilberedes orzo ofte direkte i væsken, der også udgør saucen. Det betyder, at smagen fra bouillonen, citronen og fløden bliver i retten og bidrager til den samlede dybde.

Spørgsmål til retten (FAQ)

Hvad er orzo?

Orzo er en lille pastatype, der ligner ris i formen. Den er perfekt til cremede retter som denne og suger smag til sig, hvilket gør den ideel i en risotto-lignende tilberedning, ofte kaldet orzotto.

Kan man bruge noget andet end burrata?

Ja, du kan sagtens undlade burrata eller erstatte den med f.eks. ricotta, creme fraiche eller ekstra feta. Burrata giver ekstra cremethed, men retten smager fantastisk uden.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 501
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments