Vil du følge med? 👇
Ricotta pasta med citron og ærter
Nem pasta med ricotta
Ricotta pasta med citron og ærter! Her får du opskriften på en pastaret, som hurtig og nemt kan bikses sammen på travle hverdage. Det tager ikke mere end 20 minutter, og så er retten klar.
Ricotta er en italiensk ost med en mild og blød smag. Den egner sig godt i desserter og bagværk, men bestemt også i pastaretter hvor den giver en dejlig cremet konsistens. Derudover, så har den også et lavt indhold af fedt.
Jeg topper retten med sprød bacon, men dette kan sagtens undlades, hvis du ønsker en vegetar ret eller flere kødfri dage.
Er du til de hurtige og simple pastaretter som kan laves på under 20 minutter, så prøv også min opskrift på nem pastaret med ærter, æg og bacon.
Og er du bare totalt meget pastahumør? Så finder du mange flere opskrifter på nemme og lækre pastaretter til aftensmad og frokost på min blog.
Ricottapasta med citron, parmesan og ærter
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 250 g pasta
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- ½ citron, saft og skal herfra
- lidt pastavand
- 200 g ricottaost
- 100 g ærter
- 40 g frisk parmesanost, revet
- 100 g bacon
- frisk basilikum
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Gem lidt pastavand.
- Steg bacon i en dyb pande og læg til side.
- Sauter løg og hvidløg i samme pande. Tilsæt evt. lidt olivenolie.
- Tilføj citronsaft, citronskal, parmesan, ricotta og lidt pastavand og varm det godt igennem. Rør det rundt og tilsæt evt. vand lidt ad gangen til du får en cremet konsistens.
- Rør pasta og ærter forsigtigt i, og server straks med friskreven parmesanost, citronskal, sprød bacon og frisk basilikum.