Vil du følge med? 👇
Mexicansk lasagne med kylling og spinat
Mexi lasagne
Her får I en opskrift på en spicy mexicansk lasagne med kylling og spinat – et godt alternativ til den klassiske lasagne som du ellers kender. Her kombineres de krydrede smage fra de mexicanske køkken, med den velkendte komfort fra en klassisk lasagne.
Denne lækre mexi lasagne er lavet med en sauce af hakkede tomater, fløde, løg, hvidløg, gulerod, majs bønner og selvfølgelig en masse krydderier, så den får de skønne smage fra det mexicanske køkken. Har du ikke alle krydderierne, så kan du bruge en fajita spice mix – det fungerer også super!
TIP! Er du vild med mexicansk inspireret mad, så se alle mine opskrifter her.
Mexicansk lasagne med kylling og spinat
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Sauce (alternativt brug 1 x fajita krydderimix)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. karry
- 2 tsk. stødt koriander
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. oregano
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. chili (efter smag)
- 1 tsk. salt (smag til)
- peber (smag til)
- 250 ml madlavningsfløde
- 3 gulerødder
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure (140 g)
- 3 spsk. ketchup
Kylling
- 400-500 g kylling
- 2 tsk. karry
- lidt olie
Derudover
- ca. 12 lasagneplader (2-3 lag)
- 500 g helbladet spinat fra frost (optøet)
- 1 dåse majs
- 1 dåse sorte bønner (eller kidney bønner)
- 100 g cheddarost
Sådan gør du
Sauce
- Hak løg, pres hvidløg og riv gulerødder groft. Hak den optøede spinat groft.
- Kom olie i en gryde og svits alle krydderierne (karry, koriander, spidskommen, oregano, paprika, chili, salt, peber) af i et minut så det dufter dejligt. Bruger du en fajita krydderimix, brug da samme fremgangsmåde.
- Tilsæt lidt mere olie og svits løg og hvidløg til løgene er bløde.
- Tilsæt ketchup, hakkede tomater, tomatpure og fløde og lad det simre i 5 minutter inden du tilsætter revet gulerod. Lad saucen simre under låg i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt majs og bønner og lad dem blive varmet igennem i 5 minutter.
Kylling
- Skær kylling i strimler. Varm en pande op med olie og tilsæt karry og kylling. Steg kødet i 5 minutter.
Lasagne
- Find et ildfast fad og kom et lag sauce i bundet af fadet. Tilføj derefter klumper af spinat samt kylling. Læg plader ovenpå og fortsæt med samme rækkefølge til du ikke har med fyld. Afslut med at drysse cheddarost.
- Bag i ovnen ved 180 grader alm. ovn i ca. 30-35 minutter eller til pladerne er bløde. Sæt evt. ovnen på grillfunktion de sidste 5 minutter.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere