Vil du følge med? 👇
Kartoffelsuppe med blomkål og pikant
Cremet kartoffelsuppe
Cremet kartoffelsuppe med blomkål og pikant er en hverdagsfavorit herhjemme. Den er dejlig mættende, og så tager den kun en halv time at lave.
Ved at bruge blomkål i suppen, så får du lige sneget lidt ekstra grønt ind i den klassiske kartoffelsuppe, og hvem kan ikke lide det!
I stedet for at runde suppen af med fløde, så bruger jeg en halv pakke pikant ost – det smager så godt! Nyd suppen med sprød bacon, frisk persille og brød.
Klik her for at se flere opskrifter på lækre supper.
Måske du også er interesseret i min opskrift på blomkålssuppe med kartoffel og parmesan.
Kartoffelsuppe med blomkål og pikant
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Suppe
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 500 g kartofler, skrællet og skåret i grove tern
- 500 g blomkål, i buketter
- 2 porrer, i skiver
- 1-1,2 liter grøntsagsbouillon
- ½ pakke pikantost
- lidt muskatnød, revet
- salt og peber
- olie til stegning
Toppings
- bacon i tern
- frisk persille
Sådan gør du
Suppe
- Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie. Tilsæt kartoffel, blomkål og porrer og lad det svitse med i et par minutter.
- Hæld 1 liter grøntsagsbouillon i og lad retten simre i 20-25 minutter til kartofler og blomkål er møre.
- Brug en stavblender til at blende suppen til den cremet og lækker. Tilsæt evt. det sidste grøntsagsbouillon (jeg brugte 1,2 L i alt). Kom pikantost i og lad den smelte ind i suppen. Blend igen.
- Smag til med muskatnød, salt og peber og top med frisk persille og sprødt bacon.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere