Vil du følge med? 👇
Grøntsagssuppe
Cremet grøntsagssuppe
Her får du opskriften på en nem, fyldig og cremet grøntsagssuppe som hurtigt kan bikses sammen. Suppen er fyldt med grøntsager, som kan varieres alt efter hvad du lige har i køleskabet – derfor er det også en genial suppe til at bekæmpe madspild!
I denne opskrift starter jeg med at bage mine grøntsager i ovnen for at få en masse dejlig smag frem. Derefter blender jeg grøntsagerne i en kraftig blender sammen med kokosmælk og boullion. Jeg topper den cremede suppe med hjemmelavede brødcroutoner og creme fraiche. Se hele fremgangsmåden i min videoopskrift!
TIP! er du på udkig efter andre suppeopskrifter, så se alle mine opskrifter på suppe lige her.
Grøntsagssuppe
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 350 g sød kartoffel
- 1 peberfrugt
- 2 rødløg
- 2 gulerødder
- 350 g tomat
- friske krydderurter (fx rosmarin eller timian)
- 1 helt hvidløg
- olivenolie
- salt og peber
- grøntsagsboullion (1 terning)
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- evt. kogende vand
Sådan gør du
Grøntsager i ovn
- Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
- Skræl sød kartoffel og skær dem i grove tern. Fordel i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
- Skær også rødløg, rød peberfrugt og gulerod i grove stykker og kom dem i fadet sammen med tomaterne.
- Skær det hele hvidløg over på tværs, og kom også det i fadet (det er altså ikke ét hvidløg men en hel klas af hvidløg).
- Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Læg krydderurter ved.
- Bag i ovnen i ca. 40-45 minutter til grøntsagerne er møre. Vend dem undervejs.
Suppe i blender
- Start med at pille det hvide skrald af det hele hvidløg, så du kun har de enkelte hvidløg tilbage.
- Kom grøntsager og hvidløg i en blender sammen med kokosmælk og boullionterning og blend suppen til en cremet suppe. Tilføj evt. 1-2 dl (eller mere) kogende vand, til du opnår den ønskede konsistens.
- Server suppen med brødcrutoner og creme fraiche.
Videoopskrift
Ved at bage grøntsagerne i ovnen og derefter blende dem direkte, har du suppe klar på meget kort tid! Fordi grøntsagerne kommer lige fra ovnen, behøver du nemlig ikke at varme suppen igennem inden servering.