Skræl sød kartoffel og skær dem i grove tern. Fordel i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
350 g sød kartoffel
Skær også rødløg, rød peberfrugt og gulerod i grove stykker og kom dem i fadet sammen med tomaterne.
1 peberfrugt, 2 rødløg, 2 gulerødder, 350 g tomat
Skær det hele hvidløg over på tværs, og kom også det i fadet (det er altså ikke ét hvidløg men en hel klas af hvidløg).
1 hvidløg
Dryp med olivenolie og krydder med salt og peber. Læg krydderurter ved.
olivenolie, salt, friskkværnet peber
Bag i ovnen i ca. 40-45 minutter til grøntsagerne er møre. Vend dem undervejs.
Suppe i blender
Start med at pille det hvide skrald af det hele hvidløg, så du kun har de enkelte hvidløg tilbage.
Kom grøntsager og hvidløg i en blender sammen med kokosmælk og boullionterning og blend suppen til en cremet suppe. Tilføj evt. 1-2 dl (eller mere) kogende vand, til du opnår den ønskede konsistens.