Vil du følge med? 👇
Vegetarisk cannelloni
Tag med et smut til det italienske køkken med denne simple og ikke mindst lækre ret – nemlig cannelloni med mozzarella og spinat. Retten minder om lasagne, men i stedet for at lægge lasagneplader i lag, skal du her bruge friske lasagneplader, som du fylder med lækkert fyld. Jeg bruger spinat, hvidløg og mozzarella, men fyldet kan varieres som du vil – ricottaost og oksekød kunne også smage skønt.
Jeg topper dem med en hjemmelavet tomatsauce. Du kan nyde retten som den er, eller sammen med en lækker salat. Opskriften passer til 4 personer, hvis du også har en eller anden form for tilbehør til.
Er du til vegetarisk lasagne, så prøv også min opskrift på vegetarisk regnbue lasagne <<
Cannelloni med mozzarella og spinatfyld
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 250 g friske pastaplader
Tomatsauce
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 1 spsk. oregano
- 1 tsk. salt
- 1 håndfuld frisk basilikum
- olie til at svitse løg og hvidløg
Spinatfyld
- 250 g mozzarella
- 1 fed hvidløg
- lidt olie til stegning
- lidt revet muskatnød
- ½ tsk. salt
- 250 g frisk spinat
Sådan gør du
Tomatsovs
- Hak løg fint og svits det på panden sammen med presset hvidløg i lidt olie.
- Tilsæt tomatpure og svits med i et minut. Tilsæt derefter hakkede tomater, oregano, salt og peber. Lad det simre i 20 minutter imens du laver spinatfyldet.
Spinatfyld
- Varm en pande op med lidt olie og læg spinaten på. Lad den falde sammen og tilsæt så hvidløg, muskatnød og salt. Lad det køle lidt af.
- Riv den ene mozzarella kugle i mindre stykker og bland den med spinaten.
Anretning
- Skær pastapladerne i stykker af 10 cm. i bredden. Læg spinatfyldet på den ene ende og rul sammen (ca. 10-12 stk.)
- Kom halvdelen af tomatsaucen i bunden af et ildfastfad og læg dine ruller oven på. Fordel resten af tomatsaucen over. Riv den anden kugle mozzarella i små stykker og fordel den over retten.
- Bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter eller til pastaen er mør.
- Server straks og top med frisk basilikum.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere