Sund pizza med blomkål

Blomkålspizza med blomkålsbund er den perfekte løsning, når du ønsker en sundere version af den klassiske pizza. Når du laver pizza med blomkål får du et lavere indhold af kulhydrater end en traditionel pizzabund. Blomkålsbunden er en genial erstatning for melbaserede pizzaer, og den er samtidig rig på fibre og vitaminer. Jeg topper pizzaen med cremet burrata, friske tomater og smagfuld grøn pesto. De er perfekt, til en hurtig hverdagsret, eller hvis du blot vil være lidt sundere i weekenden når der står pizza på madplanen ;).

Blomkålspizza
Blomkålspizza
Blomkålspizza

Blomkålspizza med blomkålsbund

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

Blomkålsbund

  • 500 g blomkål
  • 60 g revet mozzarella
  • 60 g revet parmesanost
  • 3 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. oregano
  • 30 g mel, mandelmel eller blended havregryn

Fyld og toppings

  • 5 spsk. pizzasauce
  • 3 håndfulde revet mozzarella
  • 1 kugle burrata
  • 4-500 g blandede tomater
  • 5 spsk. grøn pesto
  • frisk basilikum
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Riv blomkålen til blomkålsris (evt. i en foodprocessor).
  • Kom blomkål i en skål sammen med mozzarella, parmesanost, æg, presset hvidløg, salt, oregano og mel.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt eller pensel den med olivenolie.
  • Fordel din blomkålsdej på bagepladen i et tyndt lag.
  • Forbag bunden i ovnen i ca. 20 minutter ved 200° varmluft.
  • Fordel pizzasauce og mozzarella på bunden og bag i yderligere 10-15 minutter, til osten er gylden og bunden sprød.
  • Halver tomaterne og kom dem på din blomkålsbund sammen med burrata og klatter af pesto.
  • Pynt med frisk basilikum og nyd med det samme.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i blomkålspizza med blomkålsbund

  • Blomkål: Blomkål er grundstenen i bunden og giver en mild smag. Den er også fyldt med fibre og vitaminer som C-vitamin, hvilket gør den til et sundt valg!
  • Revet mozzarella: Mozzarellaen bidrager til at bunde holdes sammen, så den ikke falder fra hinanden.
  • Revet parmesanost: Parmesan giver bunden en saltet umami-smag og er også med til at holde bunden sammen.
  • Æg: Æggene er også med til at holde bunden sammen, hvilket sikrer, at den bliver fast og ikke smuldrer, når den bages.
  • Hvidløg: Hvidløget tilføjer en dejlig krydret smag til bunden.
  • Oregano: Oregano giver ekstra smag til bunden. Oregano tilfører en klassisk italiensk smag. Prøv også at krydre med timian eller rosmarin.
  • Mel, mandelmel eller blendede havregryn: Disse fungerer som det tørre element, der hjælper med at absorbere fugtigheden fra blomkålen!

Når det kommer til toppings, er der fokus på simple, men smagfulde ingredienser:

  • Burrata: Burrata er en cremet ost, der tilfører en rig smag og en silkeblød konsistens til pizzaen, hvilket giver en dejlig kontrast til den sprøde bund.
  • Blandede tomater: Friske tomater bidrager med både sødme og syre, og har de jo bare nogle fantastiske farver.
  • Grøn pesto: Den grønne pesto bruges som smørelse på bunden.
  • Frisk basilikum: Pynter og smager bare skønt!

Sådan laver du den perfekte blomkålsbund

At lave en blomkålsbund, der både er fast og sprød, kræver et par tricks, for det kan være svært at få en sprød blomkålsbund! Det hele starter med blomkålen – sørg for at bruge en frisk, fast blomkålshoved, da det giver den bedste struktur. For at få den rette konsistens skal blomkålen blendes eller rives helt fint. Det er vigtigt at fjerne så meget vand som muligt fra blomkålen, da for meget fugt kan gøre bunden blød og smattet. Her kan du bruge et rent viskestykke til at presse væden ud af blomkålen efter at have dampet eller kogt den kort forinden.

Når blomkålen er klar, blandes den med mozzarella, parmesan, æg, hvidløg, salt, oregano og dit valg af mel – enten mandelmel eller blended havregryn fungerer rigtig godt. Disse ingredienser giver en dejlig smag og struktur til bunden, samtidig med at de hjælper med at holde den sammen. Form dejen til en rund pizzabund med en ske og bag den i ovnen, indtil den er let gylden og fast. Bag bunden i forvejen med tomatsauce og revet mozzarella inden du tilføjer fyldet, da det sikrer, at bunden bliver sprød nok!

For at opnå den bedste sprødhed kan du også bruge bagesten eller bageplader med huller, da disse hjælper med at lede varmen bedre og forhindre, at bunden bliver for blød. Og husk – blomkålsbunden vil aldrig være så sprød som en traditionel pizzabund, men den bliver lækker på sin egen måde, hvis du følger disse tips!!

Fyldet på blomkålspizzaen – smagfuldt og simpelt

Burrata, som er en cremet og blød ost fordeles på pizzaen og smelter den langsomt over tomaterne. Hvis du ikke kan finde burrata, kan du bruge frisk mozzarella som alternativ, selvom burrata, som bare er så cremet er min absolutte favorit!

Jeg bruger blandede tomater i rød, guld og orange, hvilket jo bare ser alle tiders ud! Her kan du vælge forskellige typer tomater, som cherry- eller blommetomater. Tomaterne bør halveres og drysses med lidt flagesalt for at fremhæve deres smag, før de lægges på pizzaen. Dette hjælper også med at trække overskydende væske ud af dem.

Den grønne pesto giver en lækker smag! Vælg en go, kvalitetspesto (jeg bruger ofte en fra køl i Rema 1000) – eller endnu bedre, lave din egen hjemmelavede pesto!

Variationer af blomkålspizzaen

Selvom denne opskrift på blomkålspizza med burrata og tomater er lækker i sig selv, er der masser af muligheder for at variere den efter smag og præferencer. En af de nemmeste måder at ændre pizzaen på er ved at lege med fyldet. Du kan for eksempel prøve at tilsætte grillede grøntsager som aubergine, squash eller peberfrugt for at give pizzaen ekstra smag og tekstur. Hvis du vil have lidt ekstra protein, kan du tilføje skiver af kylling eller serrano fx.

Ønsker du en vegetarisk udgave kan du bruge svampe som portobello eller champignon, som både giver en dejlig umami-smag og gør pizzaen mere mættende. Derudover kan du eksperimentere med forskellige oste – for eksempel ved at skifte burrata ud med frisk mozzarella, gedeost eller ricotta.

Spørgsmål og svar om blomkålspizza (FAQ)

Er blomkålspizza sundere end almindelig pizza?

Ja, blomkålspizza er generelt sundere end traditionel pizza, især fordi den har færre kulhydrater og kalorier. Blomkål er en grøntsag rig på vitaminer og fibre.

Hvordan får jeg blomkålsbunden sprød?

For at få en sprød blomkålsbund er det vigtigt at fjerne så meget væske som muligt fra blomkålen, inden du bager den. Brug et viskestykke til at presse væden ud, og bag bunden separat, inden du tilføjer fyldet. Brug gerne en bagesten eller perforeret bageplade for at sikre ekstra sprødhed.

Hvilke andre fyld kan jeg bruge på blomkålspizza?

Du kan bruge en lang række fyld på blomkålspizza. Prøv grillede grøntsager som aubergine og peberfrugt, svampe for en mere fyldig smag, eller tilføj kød som kylling eller lufttørret skinke. Du kan også eksperimentere med forskellige typer ost, som gedeost eller ricotta.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 384
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments