En nem og lækker hverdagsret

Er du på jagt efter en hurtig og super velsmagende pastaret? Så er pasta med rejer og hvidløg lige det, du skal lave! Kombinationen af saftige rejer, lækker spaghetti og det skønne hvidløg er bare tip top! Med smag fra friskkværnet peber, lidt chili og citronskaldet får du en perfekt balance. Pastaretten kan laves på bare 30 minutter hvilket gør den oplagt til de travle hverdagsaftener. Se opskriften herunder.

Er pastaretter også noget af det bedste du ved, så se alle mine pastaopskrifter lige her.

pasta med rejer og hvidløg
pasta med rejer og hvidløg
pasta med rejer og hvidløg

Pasta med rejer og hvidløg

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g spaghetti
  • 4 spsk. olivenolie
  • 200 g rejer med skal (jeg bruger vannemei rejer)
  • 3-4 fed hvidløg (afhængig af størrelsen)
  • ½-1 frisk rød chili
  • 1 dl hvidvin
  • 40-50 g parmesanost
  • 1 dl pastavand
  • ½ citron (skallen herfra)
  • 2 håndfulde frisk persille
  • friskkværnet salt og peber

Sådan gør du

  • Kog spaghetti til den er al dente. Gem lidt pastavand til senere.
  • Skyl rejerne godt og dup dem tørre.
  • Varm en dyb pande op med olie og steg rejerne på hver side i et par minutter ved høj varme. Tag rejerne af panden og stil dem til side.
  • Hak hvidløg og chili fint og steg det på samme pande. Tilføj evt. mere fedtstof.
  • Tilsæt hvidvin og lad det fordampe væk i et par minutter.
  • Tilføj den færdiglavede spaghetti og finthakket persille til panden og vend det hele godt rundt.
  • Riv parmesanen og tilsæt den til panden. Rør rundt så osten smelter og du får en cremet pasta. Tilføj evt. mere pastavand til du får den rette konsistens.
  • Kom rejerne tilbage i pastaretten og smag retten til med citronskal, salt, peber og evt. mere chili.
  • Server med det samme og pynt med finthakket persille og parmesanost.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
pasta med rejer og hvidløg

Valg af ingredienser i pasta med rejer og hvidløg

Spaghetti fungerer perfekt til denne rejepasta, men du kan også prøve med linguine for en lidt anderledes oplevelse. Jeg bruger vannemei-rejer, fordi de er saftige og faste – den kan fås på frost i de fleste supermarkeder. Husk, at de kun skal steges kort, så de ikke bliver seje!! Hvidløg og chili giver smagen dybde og et lille kick (jeg kan lide det spice), mens hvidvinen tilføjer syrlighed, som passer godt sammen med den friske citron og persille. Parmesanosten afrunder retten med sin salte, umamifyldte smag, og en smule pastavand sørger for at du får en rette konsistens!

Tip! Er du også bare tosset med italiensk, så se alle mine italiensk inspirerede opskrifter her!

Tips til en frisk og smagfuld pastaret

  • Pas på rejerne: Det er vigtigt ikke at stege rejerne for længe, da de hurtigt kan blive seje. Steg dem kun kortvarigt, til de lige præcis skifter farve og bliver lyserøde.
  • Udnyt citronens saft: Udover skallen kan du også overveje at tilsætte en smule citronsaft lige inden servering for at give retten ekstra friskhed! Jeg eeelsker i bare smagen af citron.
  • Pastavandens hemmelighed: Sørg for at bruge pastavandet i retten. Det hjælper med at binde saucen sammen og give den den rette konsistens.
  • Friskhed fra persille: Hak persillen lige før servering, så den bevarer sin friske smag.

Variationer af retten

Pasta med rejer og hvidløg kan selvfølgelig tilpasses efter smag og de ingredienser, du har derhjemme. Hvis du ikke er til så meget spice, kan du nemt udelade den, tage kernerne ud eller erstatte den med en mildere peberfrugt. Du kan også skifte rejerne ud med andre skaldyr som muslinger eller kammuslinger. Laks kunne også være lækkert! Se også min opskrift på pasta med laks.

Vil du gerne tilføje lidt ekstra grønt, kan du hakke lidt frisk spinat eller squash i tynde skiver og tilsætte det til retten, lige når pastaen er ved at være klar. Hvis du vil gøre retten mere børnevenlig, kan du skrue ned for hvidløget og chilien og lade de små smage sig frem til, hvor meget de vil have.

Tip! Prøv også min opskrift på cremet pasta med tigerejer og fløde.

FAQ (spørgsmål til opskriften)

Kan jeg bruge frosne rejer til retten?

Ja, du kan sagtens bruge frosne rejer. Bare sørg for at tø dem op og tørre dem godt af, så de ikke tilfører for meget væske til retten. Jeg bruger vannemei rejer som jeg køber på frost i Rema 1000.

Hvordan undgår jeg, at rejerne bliver seje?

Steg rejerne kort, til de lige skifter farve og bliver lyserøde. Hvis de får for lang tid på panden, kan de blive hårde og seje.

Kan retten gøres vegetarisk?

Ja, du kan erstatte rejerne med f.eks. ristede svampe eller grøntsager som squash eller aubergine for en vegetarisk version af retten.

Kan jeg forberede retten på forhånd?

Selvom pastaen og saucen smager bedst, når den er frisklavet, kan du sagtens forberede ingredienserne på forhånd. Kog pastaen al dente og steg rejerne hurtigt lige inden servering for at bevare den bedste smag og konsistens.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments