Vil du følge med? 👇
Kyllingeboller i kokoskarry
Boller i karry med et twist
Giv den klassiske boller i karry et twist, og prøv denne opskrift på en simpel hverdagsret, hvor bollerne på kylling i stedet for svinekød og servér med bulgur i stedet for rids. Kyllingeboller i kokoskarry med bulgur og massere af toppings!
Nytænk den klassiske boller i karry og prøv denne opskrift, hvor bollerne er lavet på kyllingekød i stedet for svinekød og saucen lavet på kokosmælk i stedet for smør! Derudover serverer jeg retten med bulgur i stedet for ris.
En opskrift på smagfuld og nem hverdagsmad, hvor der kan skrues op for diverse toppings. Nyd retten som den er, eller gå topping-amok med lynsyltede rødløg, æbletern, kokosflager og frisk koriander.
Kyllingeboller i kokoskarry
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Kyllingeboller
- 1 løg, revet eller hakket helt fint
- 1 fed hvidløg, presset
- ½ chili, helt finthakket
- 1 håndfuld frisk koriander (kan undlades)
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 3 spsk. mel med top
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Kokskarry
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. gurkemeje
- 1 løg, finthakket
- 2 spsk. mel
- 2 dl kogevand fra kødbollerne
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
Ideer til tilbehør/toppings
- ris eller bulgur
- lynsyltede rødløg (link øverst)
- kokosflager
- frisk koriander
- æble i tern
Sådan gør du
Kyllingeboller
- Riv løget eller hak det helt fint. Hak også chili helt fint og pres hvidløget. Kom det i en stor skål.
- Kom også kylling, æg, mel, koriander, salt og peber i skålen og rør det sammen til en fars.
- Brug en ske til at forme 15-20 kyllingeboller. Dyp skeen i vand ind imellem, så klistrer dejen ikke fast på dine fingre.
- Sæt en stor gryde over med vand, og kog kyllingebollerne møre i ca. 10 minutter. Gem 2 dl. af kogevandet til din kokoskarry sauce.
Kokoskarry
- Smelt smørret ved middel varme. Sautér løg i et par minutter, eller til løgene er bløde.
- Tilføj karry og gurkemeje og lad det svitse med et minut, så det dufter dejlig krydret.
- Drys melet over, og pisk det godt rundt. Hæld 1 dl kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt kokosmælk og lad saucen kort koge op. Lad den derefter koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Er saucen for tyk, tilsæt da lidt mere kogevand. Jeg kørte lige min stavblender igennem saucen da den var færdig, for at få den HELT cremet. Det behøves dog ikke.
- Smid kyllingebollerne i og lad dem blive varmet godt igennem.
- Nyd retten med ris/bulgur og server evt. med frisk koriander, æbletern, kokosflager og lynsyltede rødløg.
Tip! Er du vild med den cremede konistens, som kokosmælk giver, så prøv også min opskrift på blomkålscurry med kartofler og kikærter.