Kyllingeboller i kokoskarry

Boller i karry med et twist

Giv den klassiske boller i karry et twist, og prøv denne opskrift på en simpel hverdagsret, hvor bollerne på kylling i stedet for svinekød og servér med bulgur i stedet for rids. Kyllingeboller i kokoskarry med bulgur og massere af toppings!

Nytænk den klassiske boller i karry og prøv denne opskrift, hvor bollerne er lavet på kyllingekød i stedet for svinekød og saucen lavet på kokosmælk i stedet for smør! Derudover serverer jeg retten med bulgur i stedet for ris.

smagfulde kyllingeboller i kokoskarry

En opskrift på smagfuld og nem hverdagsmad, hvor der kan skrues op for diverse toppings. Nyd retten som den er, eller gå topping-amok med lynsyltede rødløg, æbletern, kokosflager og frisk koriander.

Kyllingeboller i kokoskarry

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter

Det skal du bruge

Kyllingeboller

  • 1 løg, revet eller hakket helt fint
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ chili, helt finthakket
  • 1 håndfuld frisk koriander (kan undlades)
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 3 spsk. mel med top
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. peber

Kokskarry

  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 løg, finthakket
  • 2 spsk. mel
  • 2 dl kogevand fra kødbollerne
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)

Ideer til tilbehør/toppings

  • ris eller bulgur
  • lynsyltede rødløg (link øverst)
  • kokosflager
  • frisk koriander
  • æble i tern

Sådan gør du

Kyllingeboller

  • Riv løget eller hak det helt fint. Hak også chili helt fint og pres hvidløget. Kom det i en stor skål.
  • Kom også kylling, æg, mel, koriander, salt og peber i skålen og rør det sammen til en fars.
  • Brug en ske til at forme 15-20 kyllingeboller. Dyp skeen i vand ind imellem, så klistrer dejen ikke fast på dine fingre.
  • Sæt en stor gryde over med vand, og kog kyllingebollerne møre i ca. 10 minutter. Gem 2 dl. af kogevandet til din kokoskarry sauce.

Kokoskarry

  • Smelt smørret ved middel varme. Sautér løg i et par minutter, eller til løgene er bløde.
  • Tilføj karry og gurkemeje og lad det svitse med et minut, så det dufter dejlig krydret.
  • Drys melet over, og pisk det godt rundt. Hæld 1 dl kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt kokosmælk og lad saucen kort koge op. Lad den derefter koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Er saucen for tyk, tilsæt da lidt mere kogevand.
    Jeg kørte lige min stavblender igennem saucen da den var færdig, for at få den HELT cremet. Det behøves dog ikke.
  • Smid kyllingebollerne i og lad dem blive varmet godt igennem.
  • Nyd retten med ris/bulgur og server evt. med frisk koriander, æbletern, kokosflager og lynsyltede rødløg.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Tip! Er du vild med den cremede konistens, som kokosmælk giver, så prøv også min opskrift på blomkålscurry med kartofler og kikærter.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments