Vil du følge med? 👇
Koldskål med proteinguf
Den lækreste koldskål
Foråret og sommeren kalder på forfriskende og lette retter, og hvad er mere klassisk og elsket end en skål koldskål? Jeg ELSKER, at det nu er koldskåslsæson igen, og i år har jeg opgraderet min klassiske opskrift på koldskål til denne opskrift med den lækreste omgang proteinguf på toppen. Proteinguf, eller jordbærguf som jeg også kalder det, er den her fluffy lyserøde, iskolde klat, som jeg smider ovenpå min koldskål. Den er lavet på frosne jordbær, proteinpulver og vand, så det er vanvittigt simpel og bare max lækkert! Se min opskrift på koldskål herunder!
Annonce: Opskriften er udgivet i samarbejde med Whiteaway
Koldskål med proteinguf
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Koldskål
- 1 liter kærnemælk
- ½ liter tykmælk
- 50 g sukker
- 2 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 4 æggeblommer)
- ½ økologisk citron (skal herfra)
- 1 tsk. vaniljesukker
Proteinguf
- 200 g frosne jordbær
- 3-4 spsk. proteinpulver*
- 2-4 tsk. vand
Topping
- granola eller müsli
- friske jordbær
Sådan gør du
Koldskål
- Pisk sukker, æg og vaniljesukker sammen i en skål til en tyk og luftig æggesnaps.
- Tilsæt kærnemælk og tykmælk og rør igen.
- Smag til med citronskal.
Proteinguf
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender og blend 3-5 min indtil konsistensen er fluffy og cremet. Server straks.
Servering
- Hæld koldskål op i en skål med en klat proteinguf ovenpå.
- Drys med granola og friske bær.
Emmas tips til opskriften
- *noget proteinpulver fungerer angiveligt bedre end andet ift at blive fluffy. Jeg brugte en fra Bodylab der hedder Whey vanilje milkshake proteinpulver (ikke reklame). Den er altså mælkebaseret og det er min overbevisning at det gør den mere fluffy.
- Du kan bruge en halv ægte vaniljestang for ekstra smag af vanilje.
- Du kan godt bruge rigtige æg. Bare husk at få æggehviderne fra.
- Koldskålen kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Pisk den sammen kort inden servering.
Valg af ingredienser i koldskål med proteinguf
Koldskål
- Kærnemælk: Denne syrnede mælk er hjertet i enhver koldskål, hvis du spørger mig!
- Tykmælk: Tilføjer dybde og yderligere cremethed til koldskålen. Hvis du ikke er til tykmælk kan du bruge ymer, A38, græsk yoghurt eller lignende bruges.
- Sukker og pasteuriserede æggeblomme: basen i koldskålen som piskes sammen til en luftig æggesnaps.
- Citronskal: Frisk revet citronskal giver koldskålen lidt syrlighed! Du kan altid skrue op/ned efter smag.
- Vaniljesukker: Vil du gå all-in, så brug en halv vaniljestang.
Proteinguf
- Frosne jordbær: Basen i din proteinguf! Jeg har ikke prøvet med andre bær, men tænker da også den kan laves med fx. frosne hindbær.
- Proteinpulver: *noget proteinpulver fungerer angiveligt bedre end andet ift at blive fluffy. Jeg brugte en fra Bodylab der hedder vanilje milkshake proteinpulver.
- Vand: Brug vand til at justere konsistensen.
Topping
- Granola eller müsli: Tilføjer en dejlig crunch til koldskålen.
- Friske jordbær: Bare lækkert! Og så ser det også godt ud. ‘
Proteinguf i minihakker
Når du skal lave proteinguf så smider du bare alle dine frosne jorbær ned i en minihakker eller mini foodprocessor, som jeg har gjort her. Jeg bruger min mini foodprocessor fra Kenwood, som kan forvandre frosne jordbær til en fluffy guf på 5 minutter! TIlføj lidt vand og hav tålmodighed – pludselig ændrer konsistensen sig, det det bliver til en cremet masse. Du skal måske stoppe maskinen og røre et par gange for at få kanterne ned.
Serveringsforslag
Anret din koldskål i dybe skåle, og læg en god skefuld af proteinguf ovenpå hver portion. Drys granola eller müsli over for at tilføje knasende tekstur. Pynt med friske jordbærskiver og evt. kiwi! Nyd koldskål til morgenmad eller som et mellemmåltid i løbet af dagen! Nogle gange spiser jeg også koldskål til aftensmad, hvis det skal være nemt og hurtigt.
TIP! Er du vild med koldskål, så prøv også min opskrift på rabarberkoldskål.