Vil du følge med? 👇
Gulerodssalat
Verdens bedste gulerodssalat
Gulerodssalat er nok noget af det nemmeste at lave, og så smager det skønt!
Jeg laver min gulerodssalat med æble, rosiner, persille, saltmandler og citronsaft. Jeg nyder ofte salaten som tilbehør til aftensmad, men jeg spiser den også til frokost, hvor den sagtens kan stå alene.
Er du på udkig efter flere lækre opskrifter på salat, så se alle mine salatopskrifter lige her!
Gulerodssalat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 500 g gulerødder
- 2 æbler
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld saltmandller
- 1-2 håndfuld rosiner
- ½ citron (saften herfra)
Sådan gør du
- Riv gulerødder og æble groft. Hak persille fint.
- Hak saltmandlerne groft.
- Kom gulerødder, æble og persille i en skål.
- Pres citronsaft over salaten og krydder med lidt salt.
- Top din gulerodssalat med grofthakkede saltmandler.
Emmas tips til opskriften
- Lav dine egne saltmandler, det er utrolig nemt!
- Prøv også at tilføje appelsin til salaten.
- Server salaten som tilbehør til aftensmaden til fx frikadeller, falafler, stegt halloumi eller andet.
De ingredienser jeg elsker at bruge
- Gulerødder: Revet gulerod er kernen i denne salat. Jeg sørger altid for at vælge de mest sprøde og søde gulerødder. De er hovedingrediensen og må derfor gerne være af god kvalitet.
- Æbler: Jeg elsker kontrasten mellem det søde og det syrlige, som æblerne tilfører! Alle slags æbler kan bruges, en jeg burger ofte madæbler.
- Persille: Det giver en frisk og let krydret smag til salaten! Andre krydderurter kan også bruges.
- Saltmandler: Det er den hemmelige ingrediens! De tilføjer den bedste crunch til salaten. Du kan nemt lave dine egne saltmandler.
- Rosiner: For mig er det vigtigt med en balance i smagen, og derfor laver jeg altid en gulerodssalat med rosiner.
- Citronsaft: Det binder alle smagene sammen med sin friskhed og syrlighed, og fungerer som min gulerodssalat dressing.
Sæson for gulerods salat
En af de ting jeg elsker ved gulerodssalat er, at den kan nydes året rundt. Uanset om det er en del af en hyggelig vintermiddag eller som en frisk sommerret, så passer den ind på middagsbordet. Den er særligt god, når gulerødderne er i sæson om sommeren, da de er ekstra søde og sprøde.
Serveringsforslag
Gulerodssalat med æble kan serveres til alverdens retter! Den er perfekt sammen med det meste slags kød, men også lækker sammen med grillet halloumi og falafler. Salaten kan også sagtens nydes som den er, som en måltidssalat.
Mine tips til variation
Jeg er stor fortaler for at eksperimentere i køkkenet! Hvis du ikke har saltmandler, kan du prøve med ristede græskarkerner i stedet. Er du ikke til rosiner kan du skifte dem ud med tranebær eller tørrede abrikoser i stedet.
Ofte stillede spørgsmål om gulerodssalat
Kan jeg forberede gulerodssalaten i forvejen?
Ja, absolut! Jeg synes faktisk, at salaten kun bliver bedre af at stå og trække i køleskabet et par timer, så citronsaften lige kan trænge ind. Bare vent med at tilsætte saltmandlerne til lige inden servering, så de bevarer deres crunch.
Hvordan opbevarer jeg resterne?
Gulerodssalat kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage.