Vil du følge med? 👇
Græske fladbrød med grillede grøntsager
Græske pitabrød
Græske fladbrød med grillede grøntsager, krydret oksekød og tzatziki er en vaskeægte weekendmenu. Servér den for dine gæster, og jeg lover dig for, at de vil kunne lide det!
Kødet får masser af smag fra både soltørret tomat, hvidløg, oregano, timian, paprika, kanel og chili. Af grøntsager bruger jeg squash, aubergine, peberfrugt og de små grønne padron peber. Ved at grille dem får du en skøn grillsmag frem, men dette behøves ikke – du kan sagtens tilberede det på panden. Er du på udkig efter en frisk salat som tilbehør, så vil en klassisk græsk salat været et godt bud.
Jeg bruger en opskrift fra Stinna på de græske fladbrød. Se den her.
Jeg er vild med denne slags byg selv-fladbrød hvor fyldet kan varieres. Du kan fx også prøve at lave dem med hjemmelavet haydari eller fetacreme, grillet kylling og grønt.
Prøv også min opskrift på fladbrød med med orange hummus og krydret okseinderlår <<
TIP! Er du på udkig efter andre opskrifter til grillen, så se alle mine opskrifter på skøn grillmad og tilbehør lige her.
Græske fladbrød med grillede grøntsager
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Fladbrød (se link øverst)
Krydret oksekød
- 4-500 g hakket oksekød
- 3 fed hvidløg, presset
- ½ glas soltørret tomat (drænet vægt 70 g)
- 2 spsk. oregano
- 1 spsk. timian
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. kanel
- lidt tørret chili
- salt og peber
- 2-3 spsk. græsk yoghurt (jeg brugte 10%)
- olie til stegning
Grillede grøntsager
- 2 peberfrugter
- 1 aubergine
- 1 squash
- ½ pose padron peber
- olivenolie
- salt og peber
Tzatziki
- 2 agurker, revet
- 400 g græsk yoghurt (jeg brugte 10%)
- 2 fed hvidløg, presset
- salt og peber
Derudover
- oliven
- feta
- rødløg
- frisk basilikum
Sådan gør du
Krydret oksekød
- Sauter hvidløg i en gryde med olie og brun krydderierne af.
- Tilsæt kødet og lad det blive brunet af, inden du tilsætter soltørret tomat.
- Tilsæt 2-3 spsk. græsk yoghurt, så du får en mere cremet konsistens.
- Lad kødet blive stegt igennem og smag så til med salt og peber.
Grillede grøntsager
- Skær grøntsagerne ud i grove stykker og kom dem i en pose med olivenolie, salt og peber.
- Bland det godt rundt og grill grøntsagerne eller bag dem i ovnen ved 200 grader varm luft i 20-30 minutter eller til du synes de er tilpas. Du kan også bruge en grillpande og stege dem der!
Tzatziki
- Riv agurken og pres vandet fra.
- Kom alle ingredienser i en skål og rør rundt. Smag til med salt og peber.
Anretning
- Fordel tzatziki, kød og grillet grønt på dine fladbrød. Drys med fetaost, og fordel også oliven, rødløg og basilikum på toppen.