Vil du følge med? 👇
Tøm-køleskabet-grøntsagspasta
Nem pasta med grøntsagssauce
Tøm-køleskabet-grøntsagspasta! Her får du min opskrift på en lækker og simpel pastaret med en cremet grøntsagssauce. Dette er muligheden for virkelig at få tømt ud i køleskabet, men også muligheden for at “gemme” en masse sunde grøntsager i en lækker pastaret – og dermed er retten også super børnevenlig. For at få den cremede konsistens, bruger jeg kokosmælk og tomatpuré, men her vil en let fløde også kunne bruges. Jeg topper den med friskreven parmesan og persille.
Husk! Brug de grøntsager du har i køleskabet, det gælder om at tømme ud! Græskar, broccoli, peberfrugt med mere, vil også fungere i saucen.
Er du i pastahumør? Så finder du mange flere opskrifter på nemme og lækre pastaretter til aftensmad og frokost på min blog.
Tøm-køleskabet-grøntsagspasta
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 4 fed hvidløg, hele
- 1 stort rødløg, i grove stykker
- 3 gulerødder, i grove stykker
- 1 squash, i grove stykker
- 3 tomater, halveret
- ¼ knoldselleri, i grove stykker
- ½ blomkål, i buketter
- olivenolie
- 1 spsk. mild paprika (måske mere efter smag)
- 1 spsk. timian (måske mere efter smag)
- ½ tsk. stødt chili (måske mere efter smag)
- salt og peber
- 2-3 spsk. kokosmælk (den tykke/cremede del i toppen af dåsen)
- 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
- 1 terninig grøntsagsboullion (kun terningen)
- frisk parmesan
- persille, basilikum eller andre krydderurter
- 500 g pasta
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Fordel alle grøntsager på bagepladen og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber, paprika, chili og timian. Bag i ovnen i ca. 30 minutter.Brug de grøntsager du har i køleskabet! Det gælder om at tømme ud! Græskar, broccoli, peberfrugt osv. kan også smides i.
- Kom grøntsagerne i en blender sammen med tomatpuré, én terning grøntsagsboullion og 2-3 spsk. kokosmælk (den cremde tykke del, der sidder i toppen af dåsen). Blend det hele sammen til en cremet sauce og smag til med salt, peber og evt. flere krydderier. Er saucen for tyk, tilsæt da lidt mere kokomsælk.
- Kog pasta i en stor gryde efter anvisning på pakken og hæld vandet fra. Hæld grøntsagssaucen i gryden og bland det hele godt sammen.
- Server med friskreven parmesan og top med krydderurter.