Laksetærte
Laksetærte

Nem tærte med laks

Denne opskrift på laksetærte med spinat er ikke bare er sund og lækker, men også utrolig nem at lave, og det kan vi jo godt lide! Det er den perfekte løsning på mad i en travl hverdag, hvor tiden er knap, men hvor du stadig gerne vil have et lækkert og nærende måltid. Spinat laksetærte kan serveres som den er, men også med en let salat ved siden af. Derudover, så er denne lakse tærte også perfekt i madpakken dagen efter, da tærten båden kan serveres varm og kold. Tærten kan også være lækker som del af et brunchbord eller på et tapasmord.

Laksetærte

Laksetærte med spinat

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 1 tærte

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

Tærtedej (alternativt brug en færdiglavet dej)

  • 220 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
  • 150 g koldt smør i tern
  • 1 dl sesam
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 dl koldt vand

Tærtefyld og topping

  • 200 g frisk spinat
  • 225 g fersk laks
  • 30 g mozzarella

Æggemasse

  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • lidt friskrevet muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Tærtedej (alternativt brug en færdiglavet dej)

  • Tænd ovnen på 175° varmluft.
  • Bland hvedemel, grahamsmel, sesamfrø og salt sammen i en skål.
  • Smuldr smør i skålen og saml dejen med vand. Brug hænderne til at ælte dejen sammen til en rund kugle. Lad værd med at ælte dejen for meget!
  • Lad dejen stå i køleskabet i ca. 15 minutter.
  • Smør din tærteform med lidt olie eller smør.
  • Rul dejen ud til en cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste stykke bagepapir af og læk din tærteform med "hovedet" nedad på dejen. Skær dejen til en en kniv. Skær ca. 2 cm. rundt om dejen, så der er nok dej til kanterne. Hold hænderne på midten og vend forsigtigt tærteformen rundt. Tag bagepapiret af, og tryk dejen op mod kanterne.
  • OBS! Har du dej til overs, kan du sagtens fryse det ned til næste gang.
  • Prik huller i dejen med en gaffel, så du undgår at dejen hæver ved bagning. Forbag nu dejen i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Din tærtedej er nu klar til at blive fyldt!

Tærtefyld

  • Vask spinaten grundigt og steg den kort på panden i lidt olie eller smør, så den falder sammen.
  • Skær skindet af laksefileterne og skær det derefter i tern.

Æggemasse

  • Pisk æg og cremefraiche sammen i en skål.
  • Krydder med salt, peber og muskatnød.
  • Fordel laks og spinat på tærtebunden.
  • Overhæld med din æggemasse og drys med mozzarella.
  • Bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller til tærten er fast og osten gylden og sprød.

Emmas tips til opskriften

  • Du kan godt undlade at bruge sesamfrø. Jeg synes bare det giver noget lækkert til dejen og gør den ekstra sprød! 
  • Du kan opbevare en klump tærtedej i køleskabet i 2-3 dage. Pak dejen ind i film. Tag dejen ud ca. 20 minutter før du vil rulle den. 
  • Dejen kan sagtens fryses ned. 
  • Du kan godt udskifte grahamsmel med fx. fuldkornsmel eller speltmel. Du kan også lave den udelukkende med sesamfrø. 
  • Du kan skifte creme fraiche ud med hytteost eller mælk. 
  • Prøv at bruge feta i stedet for mozzarella. 
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser til lakse spinat tærte

Lad mig tage jer igennem, hvordan jeg vælger ingredienser til min spinattærte med laks. Det starter altid med tærtedejen. Jeg blander hvedemel med enten grahamsmel eller fuldkornshvedemel for gøre dejen lidt grovere. Smørret skal være koldt og skåret i tern, så dejen bliver dejligt sprød. Sesamfrøene giver en skøn, nøddeagtig smag, der passer perfekt til laksen og spinaten!

Som tærtefyld bruger jeg altid frisk spinat og fersk laks, som bare er en god kombination og giver de fineste farver til tærten. Og så er der æggemassen – et mix af æg, creme fraiche, en smule friskrevet muskatnød, salt og peber. Det binder det hele sammen i en cremet konsistens, der bare er lækker! Hvis du vil, kan du skifte creme fraiche ud med hytteost.

Laksetærte
Laksetærte

Serveringsforslag spinattærte med laks

Når jeg serverer min tærte med spinat og laks, kan jeg godt lide at gøre lide at servere den med en frisk salat på siden. Det kunne fx. være en guleordssalat eller en simpel salat med en hjemmelavet vinaigrette.

TIP! Er du vild med madtærter, så prøv også min opskrift på broccolitærte, porretærte eller grøntsagstærte!

Kan tærte med spinat og laks fryses?

Ja, laksetærte med spinat kan sagtens fryses. Sørg for at indpakke tærten godt ind, og så kan den holde sig i fryseren i op til 2 måneder. Tø tærten op i køleskabet og varm den op i ovnen.

Hvordan opbevarer jeg tærte med laks holde sig?

Den bedste måde at opbevare laksetærten på er ved at placere den i en lufttæt beholder og sætte den i køleskabet. Hvis du ikke har en beholder stor nok, så pak den ind i sølvpapir.

Kan jeg bruge frossen spinat i stedet for frisk?

Ja, du kan sagtens bruge frossen spinat i stedet for frisk spinat. Sørg for at tø spinaten op og pres så meget væske ud af den som muligt, før du tilføjer den til tærtefyldet.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments