Vil du følge med? 👇
Tærte med kylling
Kyllingetærte
Her får du min opskrift på en tærte med kylling, sprød bacon og grønne broccolibuketter, omsluttet af en hjemmelavet, knasende tærtebund. Denne kyllingetærte er den perfekte hverdagsret, når tiden er knap og der skal laves sund og nærende mad til hele familien. Se opskriften på denne tærte med kylling og bacon lige her!
Tip! Er du vild med madtærter, så se hop ind og se alle mine tærteopskrifter.
Tærte med kylling
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Tærtedej (alternativt brug en færdiglavet dej)
- 220 g hvedemel
- 100 g grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
- 150 g koldt smør i tern
- 1 dl sesam
- 1 tsk. groft salt
- 1 dl koldt vand
Tærtefyld og topping
- 200 g bacon
- 200 g kylling (svarende til én fillet)
- 4 stk. forårsløg
- ½ broccoli
- 30 g cheddarost eller mozzarella
Æggemasse
- 5 æg
- 2 dl creme fraiche 18% (eller hytteost)
- lidt friskrevet muskatnød
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtedej (alternativt brug en færdiglavet dej)
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Bland hvedemel, grahamsmel, sesamfrø og salt sammen i en skål.
- Smuldr smør i skålen og saml dejen med vand. Brug hænderne til at ælte dejen sammen til en rund kugle. Lad værd med at ælte dejen for meget!
- Lad dejen stå i køleskabet i ca. 15 minutter.
- Smør din tærteform med lidt olie eller smør.
- Rul dejen ud til en cirkel mellem 2 stykker bagepapir. Tag det øverste stykke bagepapir af og læk din tærteform med "hovedet" nedad på dejen. Skær dejen til en en kniv. Skær ca. 2 cm. rundt om dejen, så der er nok dej til kanterne. Hold hænderne på midten og vend forsigtigt tærteformen rundt. Tag bagepapiret af, og tryk dejen op mod kanterne.
- OBS! Har du dej til overs, kan du sagtens fryse det ned til næste gang.
- Prik huller i dejen med en gaffel, så du undgår at dejen hæver ved bagning. Forbag nu dejen i ovnen i ca. 10 minutter.
- Din tærtedej er nu klar til at blive fyldt!
Tærtefyld
- Skær kyllingen i små stykker.
- Hak forårsløg fint og skær broccoli ud i mindre buketter.
- Steg bacon på panden og tilføj kylling efter lidt tid.
- Lad bacon og kylling blive godt brunet af og tilføj så forårsløg og broccoli til panden. Lad det hele stege et par minutter. Kyllingen skal ikke gennemsteges, da den så bliver tør efter den har været i ovnen.
Æggemasse
- Pisk æg og cremefraiche sammen i en skål.
- Krydder med salt, peber og muskatnød.
- Fordel kylling, bacon, broccoli og forårsløg i bunden af tærten.
- Overhæld med din æggemasse og drys med cheddar eller mozzarella.
- Bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller til tærten er fast og osten gylden og sprød.
Emmas tips til opskriften
- Du kan godt undlade at bruge sesamfrø. Jeg synes bare det giver noget lækkert til dejen og gør den ekstra sprød!
- Du kan opbevare en klump tærtedej i køleskabet i 2-3 dage. Pak dejen ind i film. Tag dejen ud ca. 20 minutter før du vil rulle den.
- Dejen kan sagtens fryses ned.
- Du kan godt udskifte grahamsmel med fx. fuldkornsmel eller speltmel. Du kan også lave den udelukkende med sesamfrø.
- Du kan skifte creme fraiche ud med hytteost eller mælk.
- Prøv at bruge feta i stedet for cheddar eller mozzarella.
- Prøv at skifte bacon ud med chorizo.
Valg af ingredienser i tærte med kylling
Se ingredienserne til kyllingetærten lige her!
- Tærtedej: Min version af tærtedej kombinerer hvedemel og grahamsmel for at gøre den lidt grovere og mere sprød. Derudover tilføjer jeg sesamfrø til dejen, som gør bunden ekstra sprød og møttende!
- Bacon: Bacon tilfører en røget og saltet smag til tærten. Bacon kan sagtens undlades eller skiftes ud med chorizo fx.
- Kylling: Kylling er med til at gøre denne tærte til en mættende tærte.
- Forårsløg og broccoli: Broccoli fungerer rigtig godt for at give ekstra fylde til tærten. Broccoli kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager som gulerod, peberfrugt eller svampe. Forårsløg kan skiftes ud med rødløg, almindelig løg eller porrer.
- Cheddarost eller mozzarella: Jeg topper altid mine tærte med en smule ost for at give en fin brun overflade til tærten. Det kan undlades.
- Æggemasse: Æggene og creme fraiche (eller hytteost) binder hele tærten sammen. Jeg krydrer med muskatnød, salt og peber tilfører.
Tips til en lækker tærte
For at sikre, at din tærte med kylling bliver lige så lækker, som du forestiller dig, er her nogle tips:
- Brug altid koldt smør og vand til dejen for at opnå den bedste tekstur.
- Forbag bunden let før fyldet tilføjes, for at undgå at den bliver soggy.
- Skær kyllingen i små stykker for at sikre, at den bliver gennemstegt og forbliver saftig.
- Tilføj gerne dine yndlingskrydderier til æggemassen for ekstra smag.
Serveringsforslag kylling broccoli tærte
Server denne skønne tærte med en salat ved siden af, så det bliver et sundt og mættende måltid. Server den fx med en simpel gulerodssalat eller en hvidkålssalat.
Spørgsmål til madtærte med kylling
Kan jeg forberede tærten på forhånd?
Ja, du kan forberede tærten op til et døgn før den skal bages. Opbevar den dækket i køleskabet, og bag den, når du er klar.
Kan tærten fryses?
Ja, den bagte tærte kan fryses. Lad den køle helt af, indpak den grundigt, og frys. Den kan holde sig i op til 3 måneder. Optø i køleskabet og genopvarm i ovnen.
Hvilke andre oste kan jeg bruge?
Udover cheddar og mozzarella en blanding af parmesan og feta for en saltet smag.