Vil du følge med? 👇
Små butterdejstærter med pikant, feta og tomat
Butterdejspizza
Små butterdejstærter med pikant, feta og tomat, eller butterdejspizza som de også kaldes, smager bare drøngodt. De er super nemme og lave og er altid et hit herhjemme. Brug dem på tapasbordet eller server dem til aftensmad, frokost eller i madpakken sammen med en salat.
Du kan variere fyldet som du vil! Dette er en vegetarisk udgave og andre ideer til fyld kunne være squash, tynde skiver af kartoffel, sød kartoffel mm. Ønsker du kød på dine tærter/pizzaer, så kan du tilføje chorizo, skinke eller pepperoni. I stedet for pikant kan du smøre dem med fx pesto, mascarpone eller tomatsauce.
Størrelsen kan også varieres! Du kan fx lave det til én stor tærte/pizza eller gøre dem endnu mindre.
Hvis du er helt vild med butterdej som jeg, så prøv også min opskrift på butterdejspakker med chorizo, cheddar og pikant eller min opskrift på indbagt asparges med pikant.
Butterdejstærter med pikant, feta og tomat
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Fyld
- 1 plade butterdej
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- 1 fed hvidløg, presset
- 4-5 stk. champignon, skåret i tynde skiver
- olie til stegning
- salt og peber
- krydderier efter eget valg (fx chili og timian)
- en god håndfuld cherrytomater, skåret i halve
- frisk basilikum
- 3-4 spsk. pikant ost eller anden flødeost
- 1 god håndfuld fetaost, smuldret
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Sauter løg og hvidløg på en pande med olivenolie og tilsæt også champignon efter lidt tid. Krydder med salt, peber, chili og timian (eller anden krydderi). Sæt til siden.
- Rul butterdejen ud og lad den blive på bagepapiret. Placer på en bageplade og skær den ud i 6 firkanter.
- Rids med en kniv ca. 1,5 cm inde på dejen rundt i kanten på hver enkelt stykke, så du får en firkant. Det er vigtigt, at du ikke skærer helt igennem dejen. Dette gør, at du får en sprød kant der hæver op.
- Pensel kanterne med sammenpisket æg.
- Nu skal du have fyld på! Start med at fordele pikantost på tærterne. Fordel derefter din løgblanding efterfulgt af tomat og feta. Husk, at holde kanterne fri!
- Bag i ovnen i ca. 18-20 minutter, eller til kanterne er brune og sprøde.
- Nyd dem lune og pynt med frisk basilikum.
Se fremgangsmåden på de lækre butterdejstærter i videoopskriften ved siden af!