Vil du følge med? 👇
Tomattærte med butterdej
En nem, farverig og lækker tomattærte med butterdej og en cremet bund af ricottaost. Server som forret eller som del af et tapasbord. Se opskriften herunder.
Tomattærte med butterdej
Antal: 1 tærte
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1 plade butterdej (firkantet form)
- 1 æg (til pensling)
- 3-4 store tomater (gerne forskellige farver)
- 6 små tomater (gerne i forskellige farver)
- 150 g ricotta ost
- frisk basilikum
- friskkværnet salt og peber
- evt. grøn eller rød pesto som topping
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Rul butterdejen ud og brug en kniv til at ridse en firkant 1 cm. fra kanten hele vejen rundt (se fremgangsmåde i video). Det er vigtigt, at du ikke ridser hele vejen gennem dejen. Dette gøres for så vi efter bagning kan tage midten ud.
- Pensel kanterne med sammenpisket æg og bag derefter i ovnen i ca. 20 minutter.
- Lad bunden køle helt af inden du forsigtigt med en kniv tager midten ud, så du får en midte hvor du kan komme fyldet i.
- Smør bunden med ricotta og fyld den derefter med skiver af tomater.
- Pynt med frisk basilikum og drys med salt og peber.
- Top evt. med klatter af pesto og NYD.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere