Spaghetti kødsovs med fløde er en opskrift, der kombinerer det bedste fra en standard spaghetti kødsovs med en ekstra cremethed fra fløde.. Denne opskrift er perfekt til de aftener, hvor du ønsker noget, der bare smager skønt, er nemt og lave. Hver bid er fyldt med smag, og fløden binder alle ingredienserne sammen til en fantastisk lækker ret, som de fleste elsker.

Er pastaretter og en af dine livretter, så se alle mine pastaopskrifter lige her.

Spaghetti med kødsovs
Spaghetti med kødsovs
Spaghetti med kødsovs

Spaghetti kødsauce med fløde

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter

Det skal du bruge

  • 100 g bacon
  • 2 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler frisk timian (eller 3 tsk. tørret timian)
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder
  • 2-3 stængler bladselleri
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
  • 2 spsk. balsamico eddike (kan undlades)
  • 400 g spaghetti
  • 50 g parmesanost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacon i en gryde til den er sprød. Tag bacon op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Hak løg og hvidløg fint. Kom det i gryden sammen med frisk timian og sauter i baconfedtet til løgene er klare og bløde.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af.
  • Hak gulerod og selleri fint og kom det i gryden sammen med tomatpuré. Lad det blive svitset i ca. 3 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, fløde, balsamico eddike og bacon. Lad nu retten småsimre under låg i ca. 1 time ved lav varme.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken og server pasta i dybe tallerkener med din bolognese oven på.
  • Server med masser af friskrevet parmesanost og pynt med frisk timian.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i spaghetti kødsovs med fløde

For at lave en cremet og luksuriøs spaghetti kødsovs er det selvfølgelig vigtigt med de rigtige ingredienser. Bacon tilføjer en saltet dybde – er du mere til pancetta som i den originale bolognese, så kan du også bruge det.

Hakket oksekød skaber basen og masser af smag i retten, mens og timian, gulerødder og bladselleri bidrager med urtesmag, sødme og knas. Hakkede tomater og tomatpuré giver sovsen dens klassiske bolognese-karakter, mens fløden gør den ekstra cremet.

Tip! Elsker du italiensk mad, så hop ind og se alle mine italiensk inspirerede opskrifter.

Tips til en cremet og luksuriøs spaghetti kødsovs

Når du vil sikre dig en ekstra cremet kødsovs, er det vigtigt at bruge piskefløde i stedet for madlavningsfløde, da den højere fedtprocent og derfor bare giver en bedre smag og konsistens. Hvis du ønsker en lidt lettere version, kan du selvfølgelig bruge madlavningsfløde, men vær opmærksom på, at du muligvis skal justere krydderierne for at bevare smagen. Et andet tip er at lade sovsen simre i længere tid, så alle smagene får tid til at udvikle sig og blande sig godt sammen.

Tilbehør til retten

Til denne luksuriøse spaghetti bolognese kan du servere en simpel grøn salat med en let vinaigrette for at balancere den rige kødsovs. Et sprødt stykke hvidløgsbrød eller en lun baguette passer også perfekt, så du kan suge al den lækre sovs op.

Variationer af opskriften

Måske du også er interesseret i mine andre versioner af spaghetti kødsovs.

Spaghetti kødsauce med grøntsager
En sund og let udgave af spaghetti kødsovs med masser af grøntsager. Jeg bruger squash, gulerod, bladselleri og champignon.
se opskriften her
Spaghetti med kødsovs
En nem og hurtig opskrift på spaghetti kødsovs.
Se opskriften her
Spaghetti kødsovs med fløde
En cremet og lækker udgave af spaghetti med kødsovs lavet med piskefløde for at den bliver ekstra cremet.
Se opskriften her
Spaghetti Bolognese
Prøv denne opskrift på spaghetti bolognese med oksekød, bacon, rødvin, gulerod, selleri, soltørret tomat og god smag fra balsamico eddike.
Se opskriften her
Original italiensk spaghetti bolognese
Ønsker du en ægte, original spaghetti bolognese så prøv denne opskrift med rødvin, pancetta og tagliatelle pasta.
Se opskriften her

Spørgsmål til opskriften (FAQ)

Hvilken fløde skal jeg bruge?

Det bedste resultat opnås med piskefløde, da den giver en rigere og mere cremet sovs. Madlavningsfløde kan også bruges, hvis du ønsker en lettere version.

Kan jeg bruge en anden type pasta?

Ja, du kan bruge andre typer pasta som fettuccine eller penne, men spaghetti er den klassiske til spaghetti kødsovs med fløde.


Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 381
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments