Hjemmelavet Spaghetti Bolognese er en af de der retter, som de fleste kan lide. Denne version af spaghetti bolognese med en smagfuld sauce lavet fra bunden med bl.a. gulerod, selleri, løg, oksekød, bacon, tomat, rødvin og balsamico eddike. Retten tager ikke lang tid at forberede, men den kræver lidt simretid for at den bliver bedst! Server den som hverdagsret og frys resterne ned, så du har til andre travle dage. Du kan også servere retten i weekenden med et glas rødvin til. Se opskriften herunder.

Er du tosset med italiensk mad så hop ind og se alle mine italienske opskrifter.

Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
simretid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g oksekød
  • 100 g bacon (eller bacon)
  • 2 små løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 100 g soltørret tomat i olie
  • dl rødvin
  • 140 g tomatpuré (én dåse)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk. balsamico eddike
  • 1-2 dl okseboullion (efter behov)
  • salt og peber

Til servering

  • friskrevet parmesanost
  • 400 g spaghetti
  • evt frisk timian til pynt

Sådan gør du

  • Steg bacon i en gryde. Tag bacon op af gryden og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Hak løg og hvidløg fint og kom det i gryden. Sauter til løgene er klare og bløde.
  • Hak gulerod, selleri og soltørret tomat fint og kom også det i gryden. Lad det stege med nogle minutter.
  • Skru op for varmen, tilsæt kødet og lad det blive brunet af. Sørg for, at det ikke koger.
  • Tilsæt derefter rødvinen og lad den fordampe et par minutter.
  • Tilsæt balsamicoeddike, hakkede tomater og tomat puré og din stegte bacon. Lad retten stå og simre under låg ved lav varme i en times tid.
  • Hvis retten er ved at blive for tør, så tilsæt noget okseboullion.
  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken og server sammen med din bolognese.
  • Afslut med at drysse med masser af friskrevet parmesanost og friskkværnet peber. Pynt evt. med frisk timian.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i spaghetti bolo

Her får du en lille kort gennemgang af de ingredienser jeg bruger, når jeg laver spaghetti bolognese.

  • Oksekød: Selvfølgelig skal der oksekød i en god bolognese, hvilket giver en masse god smag.
  • Bacon: Bacon tilføjer noget salt til retten og en røget smag. Hvis du vil, kan du også bruge italiensk pancetta, som man gør i den originale opskrift på spaghetti bolognese.
  • Løg og hvidløg: Giver jo bare en masse smag! Hvis du er vild med hvidløg, så kan du sagtens tilføje et enkelt eller to mere til retten.
  • Gulerødder og bladselleri: Giver noget tekstur og fylde til retten. Kunne du tænke dig flere grøntsager i din bolognese, kan du prøve min opskrift på pasta kødsauce med grøntsager.
  • Soltørrede tomater i olie: Jeg er VILD med soltørret tomtaer, da de har en masse smag som bare kan noget i sådan en bolognese. Jeg bruger soltørret tomat i olie, da det bedre blender ind i retten så. Hvis du ikke er til det, kan det sagtens undlades.
  • Rødvin: Rødvinen giver en skøn smag og gør bare lige saucen dét bedre. Alkoholen fordamper under kogningen, så du står tilbage med ren smag.
  • Tomatpuré og hakkede tomater: Tomaterne er en selvfølgelig en vigtig del af bolognese saucen, der giver den sin klassiske røde farve og friske smag.
  • Balsamico eddike: Jeg tilføjer altid et skævt balsamico eddike til min spaghetti bolognese, da det tilføjer en syrlighed som passer godt til retten.
  • Oksebouillon: Bouillonen bruger jeg for at få lidt ekstra smag. Andre slags boullion som fx grøntsagsboullion kan også bruges.

Tip! Prøv også min opskrift på en original, autentisk italiensk bolognese med pancetta.

Tips til en nem og velsmagende hjemmelavet bolognese

Hvis du vil have din spaghetti bolognese til at smage som om den har simret i timevis, så har jeg et par tips til dig. Først og fremmest, lad saucen simre så længe som muligt. Jo længere tid den står og koger stille og roligt, jo mere intens og dyb bliver smagen. I denne opskrift har jeg ladet retten simre en time, og det er også ganske fint!

Når du starter med at brune kødet, skal du sikre dig, at panden er godt varm. Det giver kødet en god stegeskorpe, som tilfører masser af smag og sørger for, at kødet ikke koger.

Rødvinen er noget af det, som bare gør denne ret ekstra lækker. Husk, lade den koge ind, så alkoholen fordamper! Hvis du foretrækker en mildere smag eller en version helt uden alkohol, kan du justere mængden af rødvin eller bruge en bouillon i stedet.

For at få den bedste konsistens, kan du tilsætte oksebouillon efter behov. Husk også at smage saucen til med salt, peber, og evt. balsamico eddike til sidst.

Spaghetti Bolognese

Spørgsmål til Spaghetti Bolognese (FAQ)

Kan jeg bruge andet kød end oksekød i bolognese?

Ja, du kan sagtens erstatte oksekødet med andre typer kød eller en blanding af oksekød og svinekød. Du kan også lave en vegetarisk version ved at tilføje masser af grøntsager.

Hvad kan jeg erstatte rødvin med, hvis jeg ikke har det?

Hvis du ikke har rødvin, kan du bruge oksebouillon eller lidt balsamico eddike blandet med vand som en erstatning. Alternativt kan du faktisk også bruge hvidvin.

Hvor længe skal saucen simre?

Jo længere jo bedre…!

Kan jeg fryse bolognese sauce?

Helt sikkert! Bolognese sauce egner sig rigtig godt til at blive frosset ned. Lav en stor portion, og frys den ned i mindre portioner, så har du nem og hurtig aftensmad klar på travle dage.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 379
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments