Tilbage
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
serveringer
Spaghetti Bolognese
Antal
4
personer
Forb. tid:
20
minutter
min
Simretid
1
time
t
Samlet tid:
1
time
t
20
minutter
min
Ingredienser
400
g
oksekød
100
g
bacon
(eller bacon)
2
små
løg
2
fed
hvidløg
2
gulerødder
2
stængler
bladselleri
100
g
soltørret tomat i olie
1½
dl
rødvin
140
g
tomatpuré
(én dåse)
2
dåser
hakkede tomater
3
spsk.
balsamico eddike
1-2
dl
okseboullion
(efter behov)
salt
friskkværnet peber
Til servering
parmesanost
(friskrevet)
400
g
spaghetti
evt frisk timian til pynt
Tilberedning
Steg bacon i en gryde. Tag bacon op af gryden og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
100 g bacon
Hak løg og hvidløg fint og kom det i gryden. Sauter til løgene er klare og bløde.
2 små løg,
2 fed hvidløg
Hak gulerod, selleri og soltørret tomat fint og kom også det i gryden. Lad det stege med nogle minutter.
2 gulerødder,
2 stængler bladselleri,
100 g soltørret tomat i olie
Skru op for varmen, tilsæt kødet og lad det blive brunet af. Sørg for, at det ikke koger.
400 g oksekød
Tilsæt derefter rødvinen og lad den fordampe et par minutter.
1½ dl rødvin
Tilsæt balsamicoeddike, hakkede tomater og tomat puré og din stegte bacon. Lad retten stå og simre under låg ved lav varme i en times tid.
140 g tomatpuré,
2 dåser hakkede tomater,
3 spsk. balsamico eddike
Hvis retten er ved at blive for tør, så tilsæt noget okseboullion.
1-2 dl okseboullion
Kog spaghetti efter anvisning på pakken og server sammen med din bolognese.
400 g spaghetti
Afslut med at drysse med masser af friskrevet parmesanost og friskkværnet peber. Pynt evt. med frisk timian.
parmesanost,
evt frisk timian til pynt,
friskkværnet peber