En cremet klassiker, jeg aldrig bliver træt af

Hjemmelavet kyllingesalat kan bruges både som frokostsalat, som pålæg til rugbrød, i en sandwich eller som forret, hvis jeg har gæster. Opskriften er nem og fyldt med smag – og så kan den tilpasses efter, hvad du har i køleskabet. Min version af kyllingesalaten cremet, sprød og lidt sød – præcis som jeg bedst kan lide den. Kombinationen af karry, bacon og æble er bare lige mig! Det gør den oplagt som madpakke eller til en frokost. Hvis du er på jagt efter en opskrift på hjemmelavet kyllingesalat, der er nem at gå til og samtidig smager af noget, så er det her min absolutte favorit.

På udkig efter hjemmelavede pålægssalater? Prøv også min opskrift på karrysalat, æggesalat, hønesalat eller skinkesalat.

Kyllingesalat

Kyllingesalat

Vær den første til at bedømme!
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter

Det skal du bruge

  • 2 dl creme fraiche (18%)
  • 2 tsk. karry Reklamelink
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 bundt purløg
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g kylling
  • 80 g bacon i skiver
  • ½ rødløg
  • 1 æble

Sådan gør du

  • Rør creme fraiche, mayonnaise, dijon sennep, sukker, citronsaft, karry og purløg sammen (gem lidt purløg til pynt). Smag til med salt og peber.
  • Steg bacon på en pande. Sæt til side på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.
  • I samme pande; steg kyllingen til den er godt brunet af. Lad den køle af og skær den derefter i små tern.
  • Hak rødløg og purløg fint. Skær æble i tern.
  • Når kylling og bacon er kølet af, vend det da med dressingen sammen med rødløg, purløg og æble.

Emmas tips til opskriften

  • Server i en sandwich, i en croissant eller på et stykke rugbrød.
  • Prøv at udskifte æble med vindruer eller mango i små tern.
  • Du kan erstatte kylling med kalkun, skinke eller kikærter for en vegetarisk version.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser i hjemmelavet kyllingesalat

Når jeg laver min kyllingesalat, går jeg efter en god balance mellem det cremede, det friske og det sprøde. Herunder forklarer jeg, hvad de enkelte ingredienser bidrager med – og hvordan du evt. kan justere dem, hvis du vil gøre salaten mere sund, skarp eller fyldig.

  • Creme fraiche: Jeg bruger en 18% creme fraiche – det synes jeg bare fungerer bedst. Ønsker du en lettere dressing kan du sagtens bruge creme fraiche 9%.
  • Karry: Karry er selvfølgelig det vigtigste smagselement i denne dressing. Jeg bruger en helt almindelig mild karry, men man kan sagtens bruge en stærkere version, hvis man gerne vil have lidt mere varme.
  • Mayonnaise: Mayonnaisen giver dressingen fedme og binder hele konsistensen sammen. Jeg bruger en god, cremet mayonnaise.
  • Dijonsennep: En lille smule dijonsennep giver et subtilt bid, som jeg synes klæder den søde og krydrede smag virkelig godt.
  • Sukker: Sukkeret afrunder karryens krydrethed og balancerer syren fra både citronsaft og creme fraiche. Det er ikke meget der skal til, bare lige lidt!
  • Citronsaft: Citronsaften giver friskhed og spiller op imod den fede mayonnaise og syrlige creme fraiche.
  • Purløg: Frisk purløg giver en mild løgsmag og en skøn farve til dressingen. Jeg hakker dem fint og vender dem i til sidst – og gemmer nogle gange lidt til pynt. Hvis jeg ikke har purløg, kan jeg finde på at bruge forårsløg eller endda lidt frisk dild, men purløg er helt klart min favorit her.
  • Kylling: Jeg bruger oftest kogt eller stegt kyllingebryst, skåret i mindre tern eller trevlet fra hinanden. Har jeg en rest kylling fra dagen før, ryger den direkte i – perfekt måde at undgå madspild på. Kold kylling fungerer bedst i salaten.
  • Bacon i skiver: Sprødstegt bacon giver det salte og sprøde element, som spiller perfekt op mod det cremede og det søde. Jeg lader altid baconen dryppe af på køkkenrulle, så den holder sig knasende i salaten.
  • Rødløg: En lille mængde rødløg giver kant og skarphed, uden at overdøve de andre ingredienser.
  • Æble: Det friske æble er virkelig prikken over i’et. Det giver både sprødhed og en mild sødme, som balancerer karry og bacon rigtig godt.

Sådan serverer jeg min kyllingesalat

Jeg bruger denne kyllingesalat både til hverdag og til gæster. Til frokost fungerer den som en nem kold kyllingesalat på rugbrød. Jeg smører en skive godt rugbrød med lidt smør eller salatblade og topper med en stor skefuld kyllingesalat – måske med lidt ekstra purløg eller æbletern ovenpå for farvens og friskhedens skyld.

Når jeg har gæster, serverer jeg den nogle gange som en lille forret. Her bruger jeg små stykker flute eller hjemmebagte kuvertbrød og lægger en skefuld kyllingesalat på toppen – pyntet med sprød bacon og lidt ekstra purløg. Det ser fint ud og er nemt at forberede i god tid.

Hvis jeg skal have den med i madpakken, pakker jeg den i en lille bøtte for sig selv og tager lidt salat og rugbrød med ved siden af. På den måde kan jeg selv samle den, når jeg skal spise, og den holder sig frisk og lækker. Jeg har også brugt den i sandwiches – særligt i ciabattabrød med lidt sprød salat og måske lidt ekstra sennep – og det kan virkelig anbefales.

Ofte stillede spørgsmål om hjemmelavet kyllingesalat (FAQ)

Kan kyllingesalaten fryses?

Nej, jeg vil ikke anbefale at fryse den. Dressingen mister sin konsistens, og både kylling og æble bliver slatne efter optøning.

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, det gør jeg faktisk ofte. Den bliver kun bedre af at stå på køl et par timer eller natten over, så smagene kan trække godt sammen.

Kan jeg bruge andet end bacon?

Ja, du kan sagtens bruge f.eks. stegt chorizo eller sprødstegt kalkunbacon, hvis du vil have en anden smag eller undgå svinekød.

Hvad er bedst – creme fraiche eller skyr?

Jeg foretrækker creme fraiche 18 %, fordi det giver en rund og cremet dressing. Men skyr kan bruges, hvis du vil have en sundere kyllingesalat – dog bliver smagen lidt mere syrlig og knap så fyldig.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 518
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments