Leder du efter en nem og hurtig frokost, der er sund og stadig total lækker? Så er disse gulerodstacos lige noget for dig! Jeg var overrasket over, hvor GODT de smager – specielt fordi de bare er lavet på gulerødder, mozzarella og æg. Jeg fylder dem med avocado, grøn pesto, serrano, rucola og tomat – brug det du har derhjemme! Se opskriften på gulerodstacos herunder.

gulerodstacos
gulerodstacos
gulerodstacos

Gulerodstacos

Vær den første til at bedømme!
Antal: 3 stk.

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

  • 4 gulerødder
  • 2 æg
  • 80 g revet mozzarella
  • salt og peber
  • 3 spsk. grøn pesto
  • 1 avocado
  • 3 håndfulde blandet salat
  • 3 skiver serrano skinke

Sådan gør du

  • Riv gulerødder groft og kom dem i en skål sammen med revet mozzarella, æg, salt og peber.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Sprøjt eller pensel papiret med olie, så du nemmere kan få dine tacos af.
  • Del dejen i 3-4 (al efter ønsket størrelse) og brug en ske til forsigtigt at brede dejen ud i cirkler.
  • Bag dine gulerodstacos i ovnen ved 180° i ca. 15 minutter.
  • Nyd dine tacos med peso, salat, serrano og avocado.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Valg af ingredienser i gulerodstacos

Gulerødder, æg og mozzarella
Gulerødder er hovedingrediensen i disse tacos og giver en lækker sprødhed samt en naturlig sødme. Mozzarellaen smelter i ovnen og får dine tacos til at blive dejlig sprøde. Du kan også bruge andre slags oste eller blande med revet parmesan, cheddar eller feta.

Æg holder gulerødderne og osten sammen. De tilføjer også lige lidt ekstra protein og gør retten mere mættende.

Fyld af pesto, avocado, rucola og serranoskinke

Jeg bruger grøn peso, men rød pesto kan selvfølgelig også bruges. Er du vild med pesto kan du prøve at lave din egen – se min opskrift på grøn pesto her! Er du ikke til pesto kan du også bruge hummus, edemamecreme, ærtepuré eller andre former for dressinger.

Derudover bruger jeg avocado fordi det er jo bare lækkert! Så cremet og fyldig. Jeg bruger rucola, men brug den salat du lige har! Til sidst, men ikke mindst så fylder jeg dem med serrano skinke som har en god, saltet smag. Er du mere til en vegtarisk udgave kan det sagtens undlades, eller du kan skifte serrano ud med chorizo, kalkun eller kylling fx.

Videoopskrift

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvad er fordelene ved at bruge gulerødder i tacos?

Med gulerødder får du en sundere version af en klassisk taco. Gulerødder tilføjer også en naturlig sødme og en dejlig sprødhed til retten.

Kan jeg bruge andre typer ost i stedet for mozzarella?

Ja, du kan sagtens eksperimentere med andre oste. Cheddar vil give en kraftigere smag, mens feta tilfører en mere saltet smag.

Kan jeg lave retten vegetarisk?

Nemt! Du kan fjerne serrano skinken og tilføje flere grøntsager som stegte svampe eller grillede peberfrugter.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments