De lækreste crispy kylling tacos

Når jeg vil lave noget, der både er nemt, hurtigt og smager helt fantastisk, så laver jeg de her crispy kylling tacos. De er perfekte til en travl hverdag, men jeg laver dem faktisk også tit, når vi har gæster – for hvem elsker ikke sprød kylling, sød-stærk sticky sauce og masser af frisk salat i en lun tacoskal? Det bedste er, at det hele laves i ovnen, så jeg slipper for at stege i olie og få hele køkkenet fedtet til. Tacosene bliver sprøde og saftige på samme tid – og hele familien er vilde med dem. Jeg bruger cornflakes i paneringen for at få den der ekstra crunch, og det fungerer bare.

Crispy kylling tacos

Vær den første til at bedømme!

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

  • 400 g kylling
  • 2 æg
  • 4 spsk. mel
  • 2 dl cornflakes

Cajun krydderi (½ dl krydderiblanding)

  • 2 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. løgpulver Reklamelink
  • 1 spsk. oregano Reklamelink
  • 1 spsk. timian Reklamelink
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. chili Reklamelink (efter smag)

Sticky sauce

  • ½ dl sød chilisauce
  • 2 spsk. honning Reklamelink

Derudover

  • tacoskaller
  • hjertesalat
  • hvidløgsdressing
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i små stykker.
  • Pisk æggene sammen i en skål. Kom mel i en anden skål og knuste cornflakes i en tredje.
  • Kom 25 g. cajun krydderi i skålen med cornflakes og bland rundt.
  • Paner nu kyllingen ved at dyppe kylling i hhv. mel, æg og cornflakes til sidst.
  • Fortsæt til du ikke har mere kylling. Sprøjt eller pensel med olie.
  • Bag i din airfryer ved 180° i ca. 6 minutter. Pensel derefter med din sød chilisauce-blanding og bag færdig i 2-4 minutter.
  • Nyd kyllingen i sprøde tacos med salat og dressing.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Sådan får du kyllingen helt sprød

Jeg har testet mange måder at lave sprød kylling i ovnen på – og den her kombination med cornflakes og krydderier er helt klart min favorit. Det første jeg gør, er at knuse cornflakesene groft – ikke til pulver, men bare så der stadig er lidt bid. Det gør, at kyllingen får den der “knasende” overflade, som jeg synes er vildt tilfredsstillende at tygge i.

Jeg starter altid med at vende kyllingestykkerne i mel, så ægget kan hænge fast, og bagefter trykker jeg dem godt ned i cornflakesblandingen. Det er vigtigt at presse dem lidt ned, så de bliver dækket ordentligt.

En lille bonus: jeg sprayer eller drypper lidt olie henover paneringen, før de ryger i ovnen. Det giver en ekstra gylden og sprød overflade.

Sticky sauce – det søde og stærke prik over i’et

Den sticky sauce jeg laver til de her crispy kylling tacos, er både enkel og genial. Jeg rører bare lidt sød chilisauce sammen med honning – og det er faktisk det hele. Det tager to minutter, men smagen er helt uundværlig. Når kyllingen kommer ud af ovnen, pensler jeg den med saucen lige inden servering.

Det der sker, når den søde og let stærke sauce møder den varme, sprøde kylling, er næsten magisk. Den klistrer sig fast i paneringen og giver både glans, smag og et lille kick, uden at det bliver for meget. Hvis jeg har tid, laver jeg den i en lille gryde og varmer den hurtigt op, så den bliver lidt tykkere og nemmere at pensle på.

Videoopskrift

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 512
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments