Jordbærsalat med avocado og feta

Jordbærsalat med avocado og feta – sommer på en tallerken

Der er noget helt særligt over de første søde, solmodne jordbær – og når de kombineres med cremet avocado, saltet feta og en syrlig-sød honningdressing, så smager det altså bare for lækkert! Denne salat med jordbær er sprød, blød, sød og salt på én gang, og fungerer perfekt som let sommerfrokost, picnic-ret eller som farverigt tilbehør til grillmaden. Se opskriften herunder!

Vild med salater? Så hop ind og se alle mine salatopskrifter!

Jordbærsalat med avocado og feta
Jordbærsalat med avocado og feta
Jordbærsalat med avocado og feta

Jordbærsalat med avocado og feta

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 25 minutter

Det skal du bruge

  • 1 bakke jordbær
  • 2 avocadoer
  • 100 g feta
  • ½ rødløg
  • ½ agurk
  • 125 g blandet salat
  • 50 g pinjekerner Reklamelink
  • 1 håmdfuld frisk basilikum

Honning-dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike Reklamelink
  • 2 tsk. honning Reklamelink
  • 1 tsk. sennep Reklamelink
  • ½ citron (saften herfra)
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Vask jordbær, fjern toppen og halver dem.
  • Snit rødløg fint, skær agurk i tynde skiver og avocadoen i tern.
  • Rist pinjekerner på panden.
  • Rør olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep, citornsaft, salt og friskkærvet peber godt sammen.
  • Fordel blandet salat, jordbær, avocado, rødløg, agurk og smuldret feta på et fad. Top med frisk basilikum og pinjekerner. Overhæld med dressigen og nyd!
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Jordbærsalat med avocado og feta
Jordbærsalat med avocado og feta

Serveringsforslag og variationer

Denne salat fungerer både som en frokostret, som et elegant indslag på buffetbordet eller som tilbehør til alt fra grillede kyllingespyd til laks og vegetariske retter. Jeg bruger den ofte som en let sommerfrokost med et stykke brød til, men den kan også nemt piftes op til et måltid med lidt ekstra protein.

Vil du gøre den mere mættende, kan du fx tilføje quinoa, linser eller grillede kyllingestykker. Du kan også bytte feta ud med mozzarella eller burrata, hvis du ønsker en mildere ost. Og i stedet for basilikum kan du prøve med frisk mynte.

Video opskrift

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave salaten i forvejen?

Ja, du kan godt forberede salaten i god tid, men vent med at tilsætte dressing og skære avocado og jordbær til lige inden servering. Så undgår du, at salaten bliver blød og kedelig.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 507
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments