Vil du følge med? 👇
Frugtboller
Bløde frugtboller
Krydrede frugtboller med appelsin, æble, daddel og rosin er en skøn opskrift på bløde frugtboller som hitter hos både store og små. De får masser af smag fra både ingefær, kardemomme og og kanel.
Derudover er de lavet med æble, appelsin daddel og rosin. Har du ikke alle ingredienser, kan du sagtens tilføje mere af noget, og mindre af noget andet.
En frugtbolle som denne, er super god i madpakken eller som et lille mellemmåltid i løbet af dagen.
Prøv også: min opskrift på chokoladeboller med kardemomme <<
Frugtboller
Antal: 12 stk.
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 3 dl mælk (eller vand)
- 30 g gær
- 60 ml neutral olie
- 1½ spsk. sukker
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. salt
- 1 æble, skrællet og revet
- 1 appelsin, pillet og i tern
- 50 g rosiner
- 40 g dadler (friske eller tørret)
- 100 g Ølandshvedemel (eller grahamsmel eller andet)
- 500-600 g Hvedemel
- 1 æg til pensling
- hasselnødder eller mandler til pynt
Sådan gør du
- Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt olie, sukker, kanel, kardemomme, ingefær og salt. Rør rundt.
- Skræl og riv æble, pil appelsinen og skær den i skiver. Kom det i en minihakker sammen med rosin og daddel. Blend til en ensartet masse og bland også det i skålen.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i frugterne. Jeg brugte ca. 550 g. Dejen må godt være lidt klistret.Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
- Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
- Form 12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med mandel eller hasselnøddeflager.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere