Vil du følge med? 👇
Hjemmelavede studenterbrød
De lækreste studenterbrød
Kagerester i fryseren kan trylles om de til lækreste hjemmelavede studenterbrød! Det er en simpel kage som altså smager noget bedre, end hvis du køber den ved bageren. Dog kræver den lidt koncentration (i hvert fald for en som mig med store armbevægelser), når lagene skal placeres ovenpå hinanden.
Jeg har brugt kagerester fra en klassisk chokolade kage, men alt kan bruges! Skal du ud og købe nogle kager, så vil jeg anbefale, at du hiver en hindbærroulade, en mazarintærte og nogle chokolademuffins med hjem.
Nyd kagen med en god kop kaffe og lidt friske hindbær.
Husk! Dine kagerester også kan bruges til hjemmelavede trøfler.
Studenterbrød
Antal: 10 stk.
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Mørdejsbund
- 180 g hvedemel
- 75 g kold smør, smuldret
- 50 g flormelis
- knivspids salt
- 1 lille æg (eller ½ stor)
Trøffelmasse
- kagerester ca. 750 g (jeg brugte en chokoladekage)
- 3-4 spsk. hindbærmarmelade
- kakaopulver (mængde al efter hvilken kager du bruger)
- 2-3 spsk. romessen/romaroma
Derudover
- hindbærmarmelade mellem lagene
- glasur (evt. rød farve)
- krymmel
- friske hindbær til servering
Sådan gør du
Mørdejsbund
- Bland mel, flormelis og salt i en skål og kom derefter smør i. Smudlr det sammen og tilsæt derefter æg. Brug fingrene til at samle dejen, men ælt den ikke for meget. Læg dejen på køl i husholdningsfilm imens du laver trøffelmassen.
- Når dejen har kølet lidt af, rul den da ud til en firkant mellem to stykker bagepapir. Skær dejen så du har et kvadrat på ca. 16×16 cm. (evt. lidt større) al efter hvor tyk du ønsker dine studenter brød. Bag dejen i ovnen ved 175 grader normal ovn i ca. 16 minutter eller til den bliver gylden.
- Lad bunden køle helt af og fordel derefter et tyndt lag hindbærmarmelade derpå.
Trøffelmasse
- Smuldr kageresterne til små stykker i en skål og kom derefter romessens, kakaopulver og hindbærmarmelade i. Har du en røremaskine, brug da den til at røre det hele sammen til en ensartet masse (hvis ikke, brug da en elpisker + fingrene).
- Rul trøffelmassen ud mellem to stykker bagepapir og skær den til, så størrelsen passer til mørdejsbunden.
Sammensætning
- Træk trøffelmassen over på et skærebræt med bagepapir imellem. Placer mørdejsbunden med hindbærmarmeladen oven på trøffelmassen (marmeladen skal lægge inde imellem). Tag nu et andet skærebræt og pres på begge sider så du kan vende hele molevitten om. Tag bagepiret af trøffelmassen.
- Fordel nu glasur over hele kagen og drys med krymmel imens glasuren er våd.
- Kom kagen i køleskabet i ca. 1 time indtil den er helt kold. Skær nu kanterne af, og lav 10 fin stykker studenterbrød.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere