Vil du følge med? 👇
Nem foccacia
Foccacia med pesto
Her får du en nem opskrift på foccacia brød. Foccacia brød er det perfekte tilbehør til både salater, suppe, tapas og sommerens grilleaftener. Derudover kan det lækre brød også bruges til en sandwich eller panini med fyld.
Foccacia brød er en velsmagende italiensk specialitet, og er kendetegnet ved sin tykkelse og luftige og lette konsistens. Brødet bages i et fladt ildfast fad som gør, at der er masser af overflade til at forskellige toppings, som brødet kan suge smag til sig fra.
Du kan variere fyldet som du vil – her har jeg toppet med en hjemmelavet grøn pesto. Du kan også sagtens købe dig til en! Derudover, så topper jeg med cherrytomater, rødløg og flagesalt. Men andre toppings som oliven og rosmarin kunne også være super lækkert!
Er du på udkig efter andre opskrifter på madbrød, så prøv også min opskrift på minipizzaer med chorizo og spinat.
Foccacia med pesto
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Brød
- 25 g gær
- 3,5 dl lunkent vand
- 0,5 dl god olivenolie
- 1 tsk. salt
- 250 g hvedemel
- 250 g durummel
- 8 cherrytomater
- ½ rødløg
- flagesalt
- pesto (se link øverst)
- ekstra olivenolie
Sådan gør du
- Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt olivenolie og salt.
- Tilsæt mel lidt ad gangen i mens du rører. Har du en røremaskine, så ælt dejen i ca. 7-10 minutter ved mellem hastighed. Dejen skal være blød og klistret.
- Lad dejen hæve på køkkenbordet i skålen med et rent klæde over i 1 time.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile i 5 minutter. Træk forsigtigt i dejen, så den bliver større.
- Beklæd et ildfast fad på ca. 35×25 cm med bagepapir og dryp med olivenolie. Fordel dejen i fadet.
- Brug fingrene til forsigtigt at lave huller ned i dejen.
- Skær tomater i halve og hak rødløg fint. Fordel rundt på dejen sammen med klatter af pesto. Drys med flagesalt.
- Lad nu dejen efterhæve i ca. 30 minutter.
- Bag i ovnen i ca.18-10 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Hold øje med brødet undervejs, så det ikke brænder på!