Julekringle med nutella
Vil du se flere opskrifter som denne?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag lækker inspiration i din indbakke!

Julekringle med nutella

Sprød og snasket julekringle med butterdej og Nutella

Hvis du mangler en nem, hurtig og virkelig lækker julekringle, så er den her opskrift din nye bedste ven. Vi snakker kun to ingredienser – butterdej og Nutella – og du har en lun, snasket sag på bordet på under en halv time. Den er perfekt, når du får spontane gæster, skal hygge med ungerne eller bare har lyst til lidt ekstra juleforkælelse til kaffen. Jeg kalder det julebag for begyndere, men smagen får alligevel det hele til at føles lidt som hjemmebag.

Se alle mine juleopskrifter her!

Julekringle med nutella
Julekringle med nutella
Julekringle med nutella

Julekringle med nutella

Vær den første til at bedømme!
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Det skal du bruge

  • 1 plade butterdej
  • 200 g nutella
  • 1 æg (til pensling)
  • flormelis Reklamelink (til pynt)
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Rul butterejen ud og placer den på en bageplade med bagepapir.
  • Smør nutella ud på hele butterdejen.
  • Rul butterdejen stramt sammen på den lange led.
  • Skær rullen over på midten.
  • Flet dejen og form derefter til en kringle.
  • Pensel med sammenpisket æg.
  • Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Kom folie på og bag i yderligere 10-15 minutter eller til dejen er gennembagt.
  • Lad kringlen køle af og drys med flormelis. Skær den derefter i skiver og nyd.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Julekringle med nutella
Julekringle med nutella

Ingredienser i julekringle med butterdej og Nutella

  • Butterdej: Jeg bruger en rulle færdigkøbt butterdej fra køledisken. Den er nem at arbejde med og bliver dejligt sprød i ovnen. Læg den ud på bagepapir og lad den ligge et par minutter, så den ikke revner, når du folder.
  • Nutella: Den klassiske hasselnøddecreme giver en rig, chokoladeagtig smag, som smelter perfekt ind i dejen. Du skal bare smøre et jævnt lag på den ene halvdel, men ikke helt ud til kanten, så det ikke flyder ud under bagning.
  • Æg: til pensling
  • Flormelis: jeg drysser som pynt inden servering.

Videoopskrift

Variationer og servering

Selvom opskriften kun kræver to ingredienser, er der masser af måder at lege videre med den på. Vil du skrue lidt op for julesmagen, kan du røre lidt kanel eller appelsinskal ud i Nutellaen, inden du smører det på. Det giver en krydret, lidt mere julet smagsprofil.

Du kan også skære kringlen ud i mindre stykker, når den er bagt, og servere dem som små julehapsere på et kagefad. Perfekt til gløgg, kaffe eller en hyggelig eftermiddag med gæster. En kugle vaniljeis ved siden af gør den til en nem dessert, hvis du skal bruge noget hurtigt til juleaften eller en travl decemberaften.

For en mere fyldig version, kan du folde butterdejen omkring lidt bananskiver sammen med Nutella – det er sødt, snasket og virkelig børnevenligt. Uanset hvad, så er det her en af de opskrifter, der passer perfekt til hele december måned: hurtig, hyggelig og uden stress i køkkenet.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 529
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments