Vil du følge med? 👇
Tortilla juletræ
En sjov julesnack
Jeg elsker at finde på kreative retter i juletiden, og dette tortilla juletræ er en af mine favoritter! Jeg bruger det ofte som en hurtig snack, men det kan også være en sjov aktivitet med børnene, hvor de kan være med til at pynte det. Kombinationen af den sprøde tortilla, den cremede avocado og de friske granatæblekerner smager skønt – perfekt som en let julehapser eller som en del af en større julebuffet.
Opskrift udgivet i samarbejde med Whiteaway
Tortilla juletræ
Antal: 12 stk
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 2 tortilla pandekager
- 1 avocado
- 2 spsk. cremefraiche 18%
- ½ lime (saft herfra)
- 1 håndfuld koriander
- salt og peber
- ¼ granatæble
Sådan gør du
- Burg en juletræsformet udstikker til at lave dine juletræer af tortilapandekager.
- Pensel eller sprøjt med olie og bag i ovnen ved 200° varmluft i ca. 8 minutter.
- Køl af på en rist.
- Kom avocado, limsaft, cremefraiche, koriander og salt og peber i en minihakker og blend til en cremet guacamole.
- Fordel på dine juletræer og pynt med granatæblekerner.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Tips til den bedste tortilla juletræ
Hvis du vil have succes med dit tortilla juletræ, er her nogle af mine bedste tips:
- Skær og fold med præcision: Har du ikke en juletræsformet udstikker så brug en skarp kniv til at skære tortillaerne.
- Lav fyldet på forhånd: Avocado-cremen kan forberedes i forvejen. Dæk den med plastikfilm helt ned til overfladen for at undgå, at den bliver brun.
- Eksperimentér med smag: Tilføj lidt chili eller hvidløg til avocadofyldet, hvis du ønsker en stærkere smag. Eller drys lidt fetaost eller hakkede nødder for at gøre det lidt ekstra!
- Pynt med kreativitet: Brug granatæblekerner som “julekugler” og pynt med lidt frisk koriander på toppen som “stjerne”.