Vil du følge med? 👇
Påskemuffins med citron
Citronmuffins med smørcreme
Her får du opskriften på skønne påskemuffins med citron og smørcreme! Hvis du ligesom mig er helt tosset med alt kage og dessert, der indeholder smagen af citron, så må denne opskrift være noget for dig.
De fine muffins er lavet på en hjemmelavet lemoncurd, som er kogt op forinden og derefter vendt i dejen. Det giver en skøn gennemtrængende smag af citron – lige som jeg elsker det. Du kommer til at have en portion lemoncurd til overs, som du enten kan bruge til andre syrlige kager eller blande op med skyr til din morgenmad.
Smørcremen skal selvfølgelig ej heller snydes for et citronstrejf, så den er selvfølgelig pisket op med lidt friskreven citronskal.
I anledning af påsken, er de selvfølgelig pyntet med påskeæg, men det behøves nu ikke, og så kan du jo nyde de lækre muffins alle andre dage på året også.
Citronmuffins med lemonfrosting
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Citronpasta (a la lemoncurd)
- 300 g økologiske citroner
- 100 g rørsukker
Muffins
- 180 g rørsukker
- 120 g marcipan, revet
- 160 g blødt usaltet smør i tern
- 4 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- reven skal af én citron
- 80 g citronpasta
Smørcreme med citron
- 125 g blødt smør, i tern
- 400 g floremelis
- 1 tsk. vaniljepulver
- reven skal af én citron
- ca. 1 spsk. mælk
- gul frugtfarve
Sådan gør du
Citronpasta
- Skær enderne af citronerne og skær dem derefter i skiver (tag stenene fra).
- Kom dem i en minihakker, blender eller foodprocesser og blend det hele (med skræl).
- Kom det i en gryde sammen med sukker og kog op under omrøring i ca. 20-30 minutter eller indtil det tykner. Lad din citronpasta køle af og lav imens din muffins dej. Du skal bruge 80 g. citronpasta til dine muffins – resten kan du gemme i køleskabet i et par måneder i et skoldet glas med låg.
Muffins
- Rør sukker og marcipan sammen og tilsæt smør lidt ad gangen imens du rører.
- Kom æg i et ad gangen og rør videre.
- Sigt mel og bagepulver i og vend det i dejen sammen med citronskal og 80 gram af din nylavede citronpasta.
- Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 180 grader almindelig ovn i 20-25 minutter. Lad dine muffins køle helt af inden du pynter dem med smørcreme.
Smørcreme med citron
- Pisk smørret blødt med en håndmixer.
- Tilsæt flormelis lidt ad gangen i mens du pisker ved mellem hastighed.
- Tilsæt vaniljepulver og frugtfarve og derefter mælken gradvis. Rør nu i 4 minutter ved høj hastighed.
- Tilsæt mere flormelis hvis den bliver for blød.
- Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, kan du bare smøre frostingen på.