Vil du følge med? 👇

Vil du se flere opskrifter som denne?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag lækker inspiration i din indbakke!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag lækker inspiration i din indbakke!
Denne orzo pasta salat med feta og asparges er den lækreste pastasalat som kan nydes som hovedmåltid eller som tilbehør til diverse retter. Derudover er det også en genial salat når der er grillaften. Det er en farverig omgang med cremet orzo, friske grønne asparges, rucola og syrligt sprøde elementer som rødløg og en simpel citronvinaigrette. Den er lige så nem at lave, som den er smuk at se på!;) Jeg laver den ofte som en hurtig frokost eller tager den med til picnic – og den bliver altid spist op!
Vild med orzo? Så prøv også min opskrift på cremet orzo med kylling.



(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det der binder denne orzo pastasalat sammen er den simple vinaigrette dressing med syrlighed fra citron og eddike, en anelse sødme fra honning og lidt dybde fra sennep. Hvis du hellere vil servere salaten med fx tzatxiki eller myntedressing er det også en mulighed.
En af de største fordele ved denne orzo pastasalat er, hvor alsidig den er. Den kan serveres lun lige efter, at den er lavet, eller du kan lave den i god tid og sætte den på køl – faktisk smager den næsten bedre, når den har fået lov at trække lidt. Hvis du laver den dagen før, kan du med fordel vente med at vende rucolaen i, indtil lige før servering, så den holder sig frisk og sprød.
Salaten er perfekt som tilbehør til sommerens grillretter – prøv den sammen med grillet kylling, fisk eller halloumi. Den fungerer også godt på tapasbordet eller som en del af en vegetarisk buffet. Jeg bruger den tit som frokostret, og den egner sig glimrende til madpakken, især hvis du pakker vinaigretten og rucolaen for sig og blander det sammen lige inden spisning.
Ja, den kan sagtens laves i forvejen. Faktisk bliver smagen endnu bedre, når salaten får lov at trække et par timer i køleskabet. Husk at tilføje rucola lige inden servering for at bevare sprødheden.
Orzo ligner ris i formen, men det er en type pasta lavet af hvedemel. Den har en blødere konsistens og suger smag bedre til sig end ris, hvilket gør den ideel i pastasalater.
Ja, men orzo giver en særlig cremet og ensartet struktur. Alternativt kan du bruge små pastatyper som perlepasta eller små penne, men konsistensen bliver anderledes.