Vil du følge med? 👇
Chiagrød med mango og jordbær
Farverig chiagrød
Chiagrød med mango og jordbær er en farverig grød – perfekt til morgenmad eller som et eftermiddagsmåltid.
Jeg serverer den i 3 lag! Første lag består af den klassiske chiagrød, som jeg har blandet op med skyr, for at give den en dejlig cremet konsistens. Dernæst kommer et lag af mango puré som hurtig og nemt kan bikses sammen af frossen mango, honning og citron. Til sidst topper jeg den med en simpel jordbær puré. Du kan også nemt nøjes med enten mango eller jordbær puré.
Imellem lagene og ovenpå grøden, fylder jeg den med hjemmelavet granola.
Husk at sætte chiagrøden over aftenen inden så, den er klar til næste morgen. Det er også bedst, at lave din jordbærpuré aftenen ind, så den bliver helt koldt.
Prøv også: min opskrift på chiagrød med græsk yoghurt og citron <<
Chiagrød med mango og jordbær
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Chiagrød (forberedes aftenen forinden)
- 2 spsk. chiafrø
- 2 dl mælk (normal, vanilje, havre eller mandel)
- ½ tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. skyr neutral smag
Jordbærpuré (forberedes aftenen forinden)
- 1 spsk. vand
- 230 g jordbær (frossen)
- ½ citron, saften herfra
Mangopuré
- 230 g mango i tern (jeg bruger dem fra frost)
- 2 tsk. honning
- ½ citron, saften herfra
Toppings
- hjemmelavet granola (se link øverst)
Sådan gør du
Chiagrød (forberedes aftenen forinden)
- Bland chiafrø, mælk og vanilje i en skål og lad det stå og trække 30 minutter på køkkenbordet inden du sætter det i køleskabet natten over. Rør i det et par gange.
- Næste morgen blander du 4 spsk. skyr i grøden.
Jordbærpuré (forberedes aftenen forinden)
- Kom jordbær i en gryde sammen med vand og citron. Kog kort op og lad dem stå ved middel varme indtil alle jordbær er bløde.
- Kom det hele i en minihakker og blend til en cremet pure. Sæt i køleskabet natten over, så den bliver kold.
Mangopuré
- Lad mango tø op i ca. 10-15 minutter på køkkenbordet. Kom mango, limesaft og honning i en minihakker og blend til en cremet kompot.
Anretning
- Find to glas frem og kom chiagrød i bunden efterfulgt af mangopuré og jordbærpuré. Kom evt. lidt granola imellem lagene for, at de ikke flyder sammen.