Vil du følge med? 👇
Mexicanske tacos
Bløde tacos
Efter en rundrejse i Mexico er jeg blevet meget klogere på, hvad ægte mexicanske tacos er. Jeg har altid troet, at mexicansk mad var de klassiske store mexicanske pandekager med alverdens fyld. Men, jeg er blevet klogere! I mexico spiser de små bløde majstortillas med simpelt fyld! De fylder dem med en hjemmelavet salsa, pico de gallo og så en eller anden form for kød. Oftest laver de en jucy omgang nakkekottelet som har stået hele dagen og trukket smag. Her tager jeg en lille genvej, og bruger flanksteak i stedet.
Mexicanske tacos
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Salsa
- ½ dåse hakkede tomater
- 1 rødløg
- 1 lime (saften herfra)
- 1-2 chili (stegt eller grillet)
- 3 fed hvidløg
- 2 håndfulde frisk koriander
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt og peber
Pico de gallo
- 500 g tomater
- ½-1 rødløg
- ½ lime
- 1 fed hvidløg
- 1 håmdfuld frisk koriander
- finthakket chili efter smag
- salt
Derudover
- små bløde majstortillas
- 500 g flanksteak
- 2 avocadoer
- tortillachips
- frisk koriander til servering
Sådan gør du
Salsa
- Kom de friske chili på panden eller grillen ved høj varme, til skindet tager farve. Skær dem over på langs og skrab kernerne ud (medmindre du kan lide det meget spicy!).
- Kom alle ingredienser i en minihakker eller blender og blend til du har den ønskede konsistens. Start med én chili og smag til, om du ønsker mere.
- En ægte mexicansk salsa er ret lind i konsistensen. Ønsker du alligevel en tykkere konsistens, kan du dræne noget af væden fra de hakkede tomater inden du smider dem i minihakkeren.
- Smag til med salt og peber.
Pico de gallo
- Skær tomaterne i helt små tern og kom dem i en si. Drys med lidt groft salt, så noget af væden kan trækkes ud. Forbered resten af ingredienserne, imens tomaterne drypper af.
- Hak rødløg, koriander og chili helt fint. Pres hvidløget.
- Kom rødløg, koriander, hvidløg, tomat, chili og limesaft i en skål. Bland det godt sammen og smag til med salt og evt. mere limesaft.
Flanksteak
- Er din flanksteak ikke marineret (vores var hvidløgsmarineret), kan du krydre den med taco spice mix inden du kommer den på panden.
- Steg flanksteak på panden og skær den derefter ud i tynde skiver.
- Pres frisk limesaft over kødet og krydder med salt og peber.
Sammensætning
- Mas avocadoerne groft og krydder med salt og peber. Smag til med lidt lime.
- Lun de bløde tacos i ovnen og fyld den derefter med salsa, pico de gallo og flanksteak. Top med frisk koriander og server med grov guacamole og tortillas.
Emmas tips til opskriften
- En ægte mexicansk salsa er ret lind i konsistensen. Ønsker du alligevel en tykkere konsistens, kan du dræne noget af væden fra de hakkede tomater inden du smider dem i minihakkeren.
- Er din flanksteak ikke marineret (vores var hvidløgsmarineret), kan du krydre den med taco spice mix inden du kommer den på panden. Du kan også lave din egen mexi krydderiblanding.
Hjemmelavet salsa
I Mexico var vi på madlavningskursus, og her lærte vi at lave en ægte mexicansk salsa! Den er lavet på grillet chili, tomat, koriander, hvidløg, lime og spidskommen. Konsistensen er noget mere lind, end de salsaer jeg har lavet tidligere, men det er the real deal og det er lækkert!
TIP! Er du vild med mexicansk mad, så hop ind og se alle mine mexicansk inspirerede opskrifter.