Vil du følge med? 👇
Knuste kartofler med kryddersmør og parmesan
Simpelt tilbehør til aftensmaden
Knuste kartofler med kryddersmør og parmesan er det perfekte tilbehør til aftensmaden og så er der ovenikøbet vanvittigt nemt at lave. Først koger du dine kartofler, så trykker du dem flade og kommer en klat kryddersmør og friskreven parmesan på toppen. Derefter skal de i ovnen, og wupti, så har du lavet en kartoffel som hitter hos hele familien.
Jeg havde dem med til nytår dette år, og derfor lavede jeg dem om formiddagen og varmede dem så op igen om aftenen. Det fungerer super fint.
Opskriften kan varieres på mange måder. Prøv også: min opskrift på knuste kartofler med feta og tomatsalsa <<
Knuste kartofler
Antal: 6 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 1000 g kartofler
- 100 g smør
- 2 store håndfulde frisk persille og basilikum (eller andre krydderurter)
- 2 fed hvidløg, presset
- frisk timian
- friskreven parmesanost
- flagesalt og peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle lidt af og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Brug nu bunden af en lille tallerken eller et glas til at give dem et tryk. De skal ikke gå helt i stykker, men udseendet gør ikke så meget.
- Pensel kartoflerne med olivenolie.
- Bland smør med finhakkede krydderurter (gem lidt til pynt) og hvidløg i en skål. Fordel en teskefuld smør i hver kartoffel efterfulgt af frisk timian og rigelig med friskreven parmesan. Brug evt. lidt krydderurter fra smøren til at drysse over også. Afslut med at drysse med flagesalt og peber.
- Bag nu i ovnen ved 180 grader varm luft i ca. 20-25 minutter, til de er sprøde og osten er smeltet.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere