Knuste kartofler med kryddersmør og parmesan

Knuste kartofler med kryddersmør og parmesan
Knuste kartofler med kryddersmør og parmesan

Simpelt tilbehør til aftensmaden

Knuste kartofler med kryddersmør og parmesan er det perfekte tilbehør til aftensmaden og så er der ovenikøbet vanvittigt nemt at lave. Først koger du dine kartofler, så trykker du dem flade og kommer en klat kryddersmør og friskreven parmesan på toppen. Derefter skal de i ovnen, og wupti, så har du lavet en kartoffel som hitter hos hele familien.

Jeg havde dem med til nytår dette år, og derfor lavede jeg dem om formiddagen og varmede dem så op igen om aftenen. Det fungerer super fint.

Opskriften kan varieres på mange måder. Prøv også: min opskrift på knuste kartofler med feta og tomatsalsa <<

Knuste kartofler

Vær den første til at bedømme!
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Bagetid 25 minutter
Samlet tid 50 minutter

Det skal du bruge

  • 1000 g kartofler
  • 100 g smør
  • 2 store håndfulde frisk persille og basilikum (eller andre krydderurter)
  • 2 fed hvidløg, presset
  • frisk timian
  • friskreven parmesanost
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle lidt af og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Brug nu bunden af en lille tallerken eller et glas til at give dem et tryk. De skal ikke gå helt i stykker, men udseendet gør ikke så meget.
  • Pensel kartoflerne med olivenolie.
  • Bland smør med finhakkede krydderurter (gem lidt til pynt) og hvidløg i en skål. Fordel en teskefuld smør i hver kartoffel efterfulgt af frisk timian og rigelig med friskreven parmesan. Brug evt. lidt krydderurter fra smøren til at drysse over også. Afslut med at drysse med flagesalt og peber.
  • Bag nu i ovnen ved 180 grader varm luft i ca. 20-25 minutter, til de er sprøde og osten er smeltet.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 400
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments