En god, klassisk karrydressing

Det er altid godt at kunne smække en klassisk karrydressing sammen. Den er enkel at lave, og smager bare dejligt. Jeg bruger den til alt muligt: som dip til sprøde grøntsager, i en hjemmelavet kyllingesalat, eller bare oven på en helt almindelig rugbrødsmad med æg. Den har den helt rigtige balance mellem det søde, det syrlige og den varme krydrethed fra karryen, og det er en dressing, der virkelig kan løfte selv de mest enkle retter. Jeg synes især, den gør sig godt på frokostbordet – og den kan sagtens laves i god tid og stå klar i køleskabet.

Det er sådan en opskrift, jeg altid har ingredienser til, og som jeg nærmest kan lave i søvne. Alligevel smager den lige godt hver gang.

karrydressing
karrydressing

Karrydressing

Vær den første til at bedømme!
Antal: 1 portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Det skal du bruge

  • 2 dl creme fraiche (18%)
  • 2 tsk. karry Reklamelink
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 bundt purløg
  • salt
  • friskkværnet peber
Indkøbsliste – SMS

Sådan gør du

  • Rør creme fraiche, mayonnaise, dijon sennep, sukker, citronsaft, karry og purløg sammen (gem lidt purløg til pynt).
  • Smag til med citron, salt og peber.

Emmas tips til opskriften

  • Brug dressingen i en kartoffelsalat, som spread i en sandwich eller i en pastasalat.
  • Brug evt. lidt finthakket æble eller forårsløg for ekstra friskhed.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Ingredienser i karrydressing

Herunder har jeg samlet en beskrivelse af de ingredienser, jeg bruger i min karrydressing – og hvad de hver især bidrager med. Hvis jeg har erfaring med at skifte noget ud, deler jeg også det her.

  • Creme fraiche: Jeg bruger en 18% creme fraiche – det synes jeg bare fungerer bedst. Ønsker du en lettere dressing kan du sagtens bruge creme fraiche 9%.
  • Karry: Karry er selvfølgelig det vigtigste smagselement i denne dressing. Jeg bruger en helt almindelig mild karry, men man kan sagtens bruge en stærkere version, hvis man gerne vil have lidt mere varme.
  • Mayonnaise: Mayonnaisen giver dressingen fedme og binder hele konsistensen sammen. Jeg bruger en god, cremet mayonnaise.
  • Dijonsennep: En lille smule dijonsennep giver et subtilt bid, som jeg synes klæder den søde og krydrede smag virkelig godt.
  • Sukker: Sukkeret afrunder karryens krydrethed og balancerer syren fra både citronsaft og creme fraiche. Det er ikke meget der skal til, bare lige lidt!
  • Citronsaft: Citronsaften giver friskhed og spiller op imod den fede mayonnaise og syrlige creme fraiche.
  • Purløg: Frisk purløg giver en mild løgsmag og en skøn farve til dressingen. Jeg hakker dem fint og vender dem i til sidst – og gemmer nogle gange lidt til pynt. Hvis jeg ikke har purløg, kan jeg finde på at bruge forårsløg eller endda lidt frisk dild, men purløg er helt klart min favorit her.

Hvad jeg serverer karrydressing til

Jeg bruger karrydressing til virkelig mange ting – det er en af de der allround-dressinger, der bare passer til det meste! En af mine favoritmåder at bruge den på er i en klassisk kyllingesalat, som smager skønt på rugbrød eller i en sandwich. Det er også lækkert i en madpandekage med kylling eller i en kartoffelsalat.

En anden favorit er som dip til sprøde grøntsagsstave eller chips – især hvis jeg laver en hjemmelavet snacktallerken til gæster.

Jeg bruger den også tit som tilbehør til grillet kylling eller svinekød – især om sommeren. Og så er der pitabrød. Hvis jeg har nogle pitabrød, lidt salat og fx nogle falafler eller rester af kød, så smører jeg bunden med karrydressing. Den fungerer også overraskende godt som dressing i en pastasalat, hvis man vil prøve noget lidt anderledes end de sædvanlige variationer med olie eller pesto.

Ofte stillede spørgsmål om karrydressing (FAQ)

Hvor længe kan karrydressing holde sig?

Jeg opbevarer min karrydressing i en lufttæt beholder i køleskabet, og den holder sig typisk frisk i 3–4 dage. Purløgene holder sig bedst, hvis de først blandes i lige inden servering.

Kan karrydressing fryses?

Nej, jeg vil ikke anbefale at fryse karrydressing. Både creme fraiche og mayonnaise kan finde på at skille ved optøning, og det går ud over konsistensen.

Kan jeg bruge græsk yoghurt i stedet for creme fraiche?

Ja, det kan du sagtens. Jeg har flere gange brugt græsk yoghurt 10% som alternativ, og det giver en lidt lettere og mere syrlig dressing – men stadig rigtig lækker.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 518
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments