Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta

Hjemmelavet ravioli

En uge i sommerhus gav mig tid til at kaste mig ud i hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta. Jeg har altid tænkt, at det er et lidt krævende projekt, men det gik nu helt smertefrit – det kræver blot lidt tålmodighed!

De lækre ravioli er lavet med fyld af ricottaost og spinat, og så har jeg toppet dem med smørstegte svampe, parmesanost og rucola.

Jeg havde en rest hjemmelavet tomatsauce fra pizzaer aftenen forinden, så den varmede jeg op og brugte som bund i retten.

Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta

Alt i alt et herligt weekendprojekt, hvis man vil gå og hygge lidt om maden!

Er du på udkig efter andre lækre pastaretter, så klik her.

Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta

Hjemmelavet ravioli med spinat og ricotta

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 1 time
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter

Det skal du bruge

Raviolidej

  • 100 g hvedemel
  • 200-250 g durummel
  • 4 æg (eller 3 store)
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • æg til pensling

Raviolifyld

  • 150 g frisk spinat
  • 250 g ricotta ost
  • ½ citron, du skal kun bruge skallen herfra, revet
  • 45 g friskreven parmesanost
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg

Tomatsauce

  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 løg, hakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ dl olivenolie
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk. oregano

Topping

  • friskreven parmesanost
  • smørstegte champignon
  • rucola

Sådan gør du

Raviolidej

  • Bland mel og salt og læg det i en bunke på bordet. Lav en fordybning i midten, og slå æggene ud. Kom også olien i.
  • Pisk rundt i æggeblandingen med en gaffel, og bland løbende mere og mere mel ind i. Ælt dejen grundig med hænderne i 5-10 minutter. Brug håndroden til at ælte så du kan ligge godt med kræfter i.
  • Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i 30 minutter.
  • Rul nu dejen ud på et bord drysset med mel. Sørg hele tiden for, at der er nok men under, så dejen ikke klister fast. Rul dejen så tynd som mulig.
  • Brug et glas og stik dejen ud i cirkler.

Raviolifyld

  • Rens spinaten godt og sauter den derefter på en pande med lidt olie, hvidløg salt og peber.
  • Dræn den i en sigte og brug et viskestykke til at presse det sidste væske ud.
  • Hak spinaten og bland kom det derefter i skål sammen med ricotta ost, citronskal og parmesanost. Smag til med salt og peber.

Tomatsauce

  • Bland alle ingredienser (undtagen oregano) og blend med en stavblender. Tilsæt derefter oregano og smag til med salt og peber. Varm op i en gryde inden servering.
    Dette giver en ret stor portion tomatsauce, så kom resten i en bøtte og frys det ned. Så har du det til næste gang du skal lave pizzaer!

Sammensætning (se billeder nederst)

  • Fordel én teskefuld raviolifyld på halvdelen af dejcirklerne og læg den anden halvdel dejcirkler over. Pensel med sammenpisket æg rundt i kanten og brug en gaffel til at presse dejen sammen hele vejen rundt.
  • Bring en gryde i kog med lidt salt og kog dine ravioli i 3-4 minutter. Hæld vandet fra.
  • Server dine ravioli på en bund af tomatsauce og top med friskreven parmesan, smørstegte champignon og rucola.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 411
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments