Festlig og nem julemimosa med bobler og tranebær

Der er bare noget magisk over bobler i december. Og lige præcis den her julemimosa er en af de nemmeste og mest festlige drinks, du kan svinge sammen, når julestemningen skal op og ringe. Den kombinerer frisk appelsinjuice med syrlige tranebær, sprøde ananasbær og et lille julet tvist med rosmarin. Alt det toppes med perlende asti, prosecco eller det du lige har ved hånden – og vupti, så har du en juledrink der stråler i glasset og smager af vinter, hygge og højt humør. Det her er min go-to velkomstdrink, både til julebrunch, adventshygge og til at skyde nytåret i gang med. Og det bedste? Den er klar på under 10 minutter.

Julemimosa

Jule Mimosa

Vær den første til at bedømme!
Antal: 6 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
frysetid 6 timer
Samlet tid 6 timer 15 minutter

Det skal du bruge

  • 1 appelsin
  • 200 g friske tranebær
  • 6 stk. ananas bær
  • 3 stilke tørret rosmarin (på stilk)
  • 3 dl appelsinjuice
  • bobler, asti, prosecco eller andet

Sådan gør du

  • Skær appelsin i runde skiver og halver dem derefter. Fordel i isterningebakken.
  • Kom også tranebær og ananasbær og en kvist rosmarin i.
  • Hæld appelsinjuice i og sæt på frys, gerne natten over.
  • Fordel en isterning i hvert glas.
  • Overhæld med prosecco, bobler asti eller for en alkoholfri version danskvand blandet med lidt hyldeblomstsaft.
  • Server med det samme.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Videoopskrift

Ingredienser i julemimosa

  • Appelsin: Friske appelsinskiver gør ikke kun drinken flot, men giver også en mild citrusduft og lidt ekstra friskhed i smagen. Brug økologiske appelsiner, så du trygt kan bruge skallen.
  • Friske tranebær: De smukke, røde bær flyder flot i glasset og giver et lille syrligt modspil til de søde bobler og juicen. Jeg bruger altid friske, men frosne kan også bruges, hvis de fås.
  • Ananasbær (også kaldet physalis): De gyldne bær giver et tropisk strejf og fungerer som en lækker overraskelse i bunden af glasset. Du kan også sagtens droppe dem, men jeg synes de giver noget ekstra.
  • Tørret rosmarin på stilk: Her kommer julestemningen virkelig i spil. Rosmarin ligner lidt små grantræer i glasset og giver en mild, krydret aroma når du drikker. Tørret rosmarin er bedst, fordi det ikke afgiver for meget smag.
  • Appelsinjuice: Gerne friskpresset, men det behøver det ikke være. Vælg en juice uden frugtkød for en mere klar og elegant drink.
  • Bobler: Asti, prosecco eller cava fungerer fantastisk – det vigtige er bare, at det er perlende og lidt sødt. Har du en champagne-rest fra julen, så bruger du bare den. Og vil du have en helt alkoholfri version, kommer der tips i næste afsnit.

Tips til servering og det lille ekstra

Der er mange måder at gøre en julemimosa endnu mere indbydende på. Jeg elsker at servere den i høje, slanke champagneglas, så boblerne får lov at danse op mod overfladen. Skal det være ekstra festligt, kan du dyppe glaskanten i lidt appelsinsaft og så i sukker – det giver en smuk, glitrende kant, som ligner rimfrost og passer perfekt til vinterstemningen.

Du kan også forberede de fleste af elementerne i god tid. Skær appelsiner og ananasbær på forhånd, og kom tranebær og rosmarin i en lille skål klar til at pynte. Appelsinjuicen kan også kommes på kande, så det hele er lige til at hælde sammen, når gæsterne træder ind ad døren.

Et andet lille trick, jeg er blevet glad for, er at bruge isterninger med tranebær i. Læg et par bær i en isterningebakke og fyld med vand eller appelsinjuice. Så har du ikke bare en flot og kold drink, men også noget ekstra pynt direkte i glasset.

Gør julemimosa alkoholfri

Vil du gerne servere julemimosa til børn, gravide eller bare undgå alkohol, så er det heldigvis supernemt. Du kan erstatte boblerne med alkoholfri mousserende vin – der findes efterhånden mange gode på markedet. Alternativt kan du bruge danskvand med citrus eller en let ginger ale for en mild krydret kant.

Jeg har også lavet den med en blanding af tonic og appelsinbrus, når det skulle være lidt ekstra friskt. Her skal du dog smage dig frem, så det ikke bliver for bittert. Det vigtigste er, at det stadig bobler, og at udtrykket bevares – det er trods alt en drink, der også skal se ud af noget.

Og husk: pynt og stemning er mindst lige så vigtig som alkoholen. Tranebær, rosmarin og appelsin ser lige så smukt ud i en alkoholfri version, og dine gæster vil ikke mangle noget. Især ikke hvis du serverer den med et glimt i øjet og et “skål!” i hjertet.

Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og jeg står bag madbloggen emmaolsen.dk. Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet, skabe nye, spændende retter og udfolde min kreativitet gennem video og fotografi. Gå på opdagelse i mit madunivers, og lad dig inspirere til dit næste måltid!

Indlæg: 529
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments