Hjemmelavet McChicken Burger

McChicken burger

Den lækreste kyllingeburger

Du har sikkert prøve en McChicken på McDonalds! Men har du prøvet at lave den selv? Det er supernemt, og så smager det bare SÅ lækkert! Med den sprødeste dybstegte kyllingebøf, en hjemmerørt mayo, icebergsalat og de klassiske briocheboller, kan det næsten også kun smage godt.

Opskriften har jeg lavet i samarbejde med min gode veninde Madmusen! Find den herunder og se også min videoopskrift længere nede i indlægget.

McChicken burger

McChicken Burger

5 fra 1 bedømmelse
Antal: 6 burgere

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 35 minutter
Frysetid 30 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter

Det skal du bruge

Crispy kyllingebøffer

  • 1 kg hakket kyllingefars
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • ½ tsk. løgpulver
  • ½ tsk. hvidløgspulver

Panering

  • 100 g hvedemel
  • 100 g majsstivelse
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ¼ tsk. natron
  • 1-2 dl koldt vand

Derudover

  • ½ liter smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
  • 6 burgerboller (brioche, stegt på panden i smør)
  • ½ ice berg salat
  • 3 spsk. mayo
  • 1 spsk. gul sennep/sød sennep

Sådan gør du

Crispy kyllingebøffer

  • Rør hakket kyllingekød, salt, peber, hvidløgspulver og løgpulver sammen. Form farsen til bøffer og placer på en plade med bagepapir.
  • Kom bøffeerne fryseren i 30 minutter. Dette gør, at bøfferne bliver mere faste og dermed nemmere at stege senere.

Panering

  • Rør hvedemel, majsstivelse, bagepulver, salt, peber, paprika, chilipulver og hvidløgspulver sammen i en skål.
  • Vend bøfferne i den tørre blanding (som en panering) og placer dem på en tallerken.
  • Tilsæt nu natron og iskoldt vand i melblandingen og rør rundt konsistensen skal være ret tynd, og minde om en pandekagedej (se konsistensen i min videoopskrift).
  • Hæld olien i en gryde og varm olien op til ca. 160-170°.
  • Dyp bøfferne i den våde melblanding og frituresteg dem til de er gyldenbrune og gennemstegte. Det tager ca. 4-6 minutter.

Servering

  • Steg burgebollerne på panden i lidt smør.
  • Rør mayo og sennep sammen og smør det på burgerbollerne.
  • Hak salat og kom også det i burgeren efterfulgt af din crispy kyllingebøf.
Kunne du lide opskriften?
5 fra 1 bedømmelse

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Udskriv
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere

Videoopskrift McChicken Burger

McChicken burger
McChicken burger
Del med nogen du holder af
Emma Olsen
Emma Olsen

Mit navn er Emma, og på min madblog er der ingen regler for, hvad man må spise, og hvad man ikke må spise. Jeg tror på, at der skal være plads til lidt af det hele - også de søde sager. Du kan derfor frit gå på opdagelse i et indbydende madunivers, der rummer lidt af hvert til den madelskende.

Indlæg: 412
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments