Vil du følge med? 👇
Hjemmelavet McChicken Burger
Den lækreste kyllingeburger
Du har sikkert prøve en McChicken på McDonalds! Men har du prøvet at lave den selv? Det er supernemt, og så smager det bare SÅ lækkert! Med den sprødeste dybstegte kyllingebøf, en hjemmerørt mayo, icebergsalat og de klassiske briocheboller, kan det næsten også kun smage godt.
Opskriften har jeg lavet i samarbejde med min gode veninde Madmusen! Find den herunder og se også min videoopskrift længere nede i indlægget.
McChicken Burger
Antal: 6 burgere
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Crispy kyllingebøffer
- 1 kg hakket kyllingefars
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. løgpulver
- ½ tsk. hvidløgspulver
Panering
- 100 g hvedemel
- 100 g majsstivelse
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. chilipulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- ¼ tsk. natron
- 1-2 dl koldt vand
Derudover
- ½ liter smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
- 6 burgerboller (brioche, stegt på panden i smør)
- ½ ice berg salat
- 3 spsk. mayo
- 1 spsk. gul sennep/sød sennep
Sådan gør du
Crispy kyllingebøffer
- Rør hakket kyllingekød, salt, peber, hvidløgspulver og løgpulver sammen. Form farsen til bøffer og placer på en plade med bagepapir.
- Kom bøffeerne fryseren i 30 minutter. Dette gør, at bøfferne bliver mere faste og dermed nemmere at stege senere.
Panering
- Rør hvedemel, majsstivelse, bagepulver, salt, peber, paprika, chilipulver og hvidløgspulver sammen i en skål.
- Vend bøfferne i den tørre blanding (som en panering) og placer dem på en tallerken.
- Tilsæt nu natron og iskoldt vand i melblandingen og rør rundt konsistensen skal være ret tynd, og minde om en pandekagedej (se konsistensen i min videoopskrift).
- Hæld olien i en gryde og varm olien op til ca. 160-170°.
- Dyp bøfferne i den våde melblanding og frituresteg dem til de er gyldenbrune og gennemstegte. Det tager ca. 4-6 minutter.
Servering
- Steg burgebollerne på panden i lidt smør.
- Rør mayo og sennep sammen og smør det på burgerbollerne.
- Hak salat og kom også det i burgeren efterfulgt af din crispy kyllingebøf.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere