Vil du følge med? 👇
Creamy iced matcha latte
Skøn grøn drik
Her får du opskriften på den skønneste grønne drik, nemlig en creamy iced matcha latte som nydes kold med den lækreste fluffy creme på toppen.
Se hvordan du gør i videoen her!
Kender du til matcha? Matcha er fintmalet grønt te fyldt, som indeholder en masse gode sager som antioxidanter og andre næringsstoffer.
Jeg topper min matcha latte med en matcha-skum som er super nem at lave. Du skal blot piske sukker, æggehvide og matchapulver sammen, og så har du den!
Brug din favoritmælk! Her har jeg brugt mandelmælk, men havremælk, letmælk, soyamælk eller sødmælk kan også bruges! Ønsker du en sødere matcha latte, så ville jeg altid lave den på sødmælk.
Matcha latte kan også nydes varm, så skal du blot varme mælken.
Creamy iced matcha latte
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Matcha skum
- 2 tsk. sukker med top
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 bæger svarer til ca. 1½ æggehvide)
- 1 tsk. matcha pulver
Matcha Latte (ét glas)
- ½ tsk. matchapulver
- 1/2 dl vand (80 grader varm)
- 2 dl af din favoritmælk, fx mandel eller havre
- isterninger
Sådan gør du
Matcha skum
- Pisk sukker og pasteuriserede æggehvider godt sammen til en skum. Den er pisket nok, når du kan vende skålen på hovedet uden at indholdet ryger ud.
- Tilføj matcha pulver og pisk igen, så du får en fin grøn farve.
Matcha Latte (ét glas af gangen)
- Kom matchapulver i en lille skål og pisk ud med 1 spsk. 80 grader varm vand. Pisk til der ikke er nogle klumper. Kom derefter resten af vandet i, og rør godt sammen. Har du en bambuspiskeris så brug denne – alternativt brug en lille gaffel.
- Fyld 2 glas godt op med isterninger og hæld mælk heri.
- Overhæld med din matchablanding og rør rundt.
- Top med din matchaskum.
- Brug samme fremgangsmåde til glas nr. 2.