Vil du følge med? 👇
Bruschetta med burrata
Min go-to forret når det skal være nemt og lækkert
Jeg laver ofte denne bruschetta med burrata, når jeg har brug for en nem og lækker forret, der stadig imponerer. Det er sådan en opskrift, hvor jeg næsten altid har det hele i køkkenet i forvejen – et godt brød, friske tomater og så burrata, som virkelig løfter det hele. Den cremede ost sammen med sprødt brød og saftige tomater smager bare af sommer og ferie. Det tager ingen tid at lave, og alligevel føles det som noget særligt. Jeg bruger den både som en let forret, som en del af et tapasbord eller bare som en lille snack til et glas vin på terrassen.
Vild med bruschetta? Prøv også min opskrift på brushetta med ovnbagte tomater og oliven eller min opskrift på bruschetta med bagt peberfrugt og tomat.



Bruschetta med burrata
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Marinerede tomater
- 2 store tomater
- ½ dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. balsamico eddike
- ½ rødløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 lime
- flagesalt
- friskkværnet peber
Hvidløgsbrød
- 1 flute (eller andet slags brød)
- 3 spsk. smør (stuetemperatur)
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum (eller andre krydderurter)
- 1 håndfuld frisk persille (eller andre krydderurter)
Derudover
- 1 kugle burrata
- frisk basilikum (til pynt)
Sådan gør du
Marinerede tomater
- Skær tomaterne i tynde skiver og fordel dem i et fad eller i en skål.
- Pil hvidløget og rødløget og hak det helt fint. Hak også basilikum fint.
- Bland olivenolie, hvidløg, rødløg, balsamico eddike, saften fra 1 lime, salt og peber godt sammen.
- Hæld blandingen over tomaterne og vend det hele godt rundt. Lad tomaterne stå og trække smag imens du forbereder brødet.
Hvidløgsbrød
- Hak basilikum og persille fint. Pil hvidløget og hak også det fint.
- Kom i en skål og bland godt sammen med den bløde smør.
- Halver dit flute og kom et godt lag hvidløgssmør herpå.
- Rist i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter eller til brødet er sprødt og gyldent.
Sammensætning
- Fordel tomater på brødet efterfulgt af en kugle burrata.
- Pynt med frisk basilikum, skær i skiver og nyd!
Serveringsforslag
Jeg bruger denne opskrift på bruschetta med burrata i mange forskellige sammenhænge. Den er genial som en hurtig og nem forret, især når jeg har gæster og gerne vil starte med noget let og lækkert.
Ofte laver jeg dem som en del af et lille tapasbord – lidt ost, lidt skinke, måske nogle grillede grøntsager ved siden af. Det hele passer bare så godt sammen. Og fordi det er koldt og hurtigt at samle, er det nemt at servere uden stress.
Om sommeren tager jeg dem med ud på terrassen og serverer dem til et glas kølig hvidvin eller bobler. Det føles lidt som at være i Italien, især hvis solen skinner. Jeg har også brugt opskriften som en del af en picnic, hvor jeg tog alt med hver for sig og samlede det på stedet. Det fungerede overraskende godt.
Vil du gøre lidt ekstra ud af det, kan du dryppe lidt balsamicoglace over til sidst eller tilføje lidt chiliflager, hvis du kan lide det stærkt. Men for mig er det her opskriften, som jeg altid vender tilbage til – fordi den bare virker, hver gang.
Videoopskrift
Vild med det italienske køkken? Se alle mine italienske opskrifter her!
Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
Hvad er burrata?
Burrata er en blød, cremet ost lavet af mozzarella og fløde. Udenpå ligner den mozzarella, men indeni er den flydende og smørblød. Den smager mildt og passer perfekt sammen med tomat og brød.
Kan jeg bruge andet end tomater?
Ja, du kan sagtens variere fyldet. Grillede peberfrugter, marinerede svampe eller avocado fungerer også godt. Men jeg synes tomater giver den friskhed, som passer bedst til burrata.
Kan jeg forberede dem i forvejen?
Delvist. Du kan godt riste brødet og forberede tomaterne, men vent med at samle det hele til lige inden servering. Ellers bliver brødet blødt, og burrataen mister sin cremede konsistens.
Hvilket brød er bedst?
Et godt, lidt sejt brød med sprød skorpe – som surdejsbrød eller ciabatta – fungerer bedst. Det skal kunne holde til fyldet uden at smuldre eller blive for hurtigt blødt.