Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Emma Olsen
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost
      • Forret
      • Aftensmad
      • Dessert
    • Retter
      • Forret
      • Hovedret
      • Dessert
    • Kategorier
      • Grillmad og grilltilbehør
      • Madtærter
      • Bowls
      • Supper
      • Simremad
      • Pastaretter
        • One Pot Pasta
      • Salater
        • Pastasalat
        • Kartoffelsalat
        • Pålægssalater
      • Risretter
        • Risotto
      • Bagværk
      • Søde sager
      • Kage
      • Tilbehør, toppings og dips
      • Grillmad
    • Verden
      • Asiatisk
      • Dansk
      • Græsk
      • Indisk
      • Italiensk
      • Mexicansk
      • Mellemøstlig
    • Tid
      • 0-15 min
      • 15-30 min
      • 30-45 min
      • 45-60 min
      • 60+ min
    • Anledning
      • Brunch
      • Tapas
      • Gæstemad
      • Fødselsdagsmad
      • Påskemad
      • Julemad
        • Julesalater
        • Julesmåkager
      • Nytårsmad
        • Snacks & appetizers til nytår
        • Forret til nytår
        • Kartofler til nytår
        • Salat til nytår
        • Dessert til nytår
  • Aftensmad på 30 min
  • Kontakt og samarbejde
    • Content creation
    • Madfotografi og foodstyling
    • Opskriftsudvikling
  • Artikler
    • 3 ideer til påskebordet
    • 15 skønne suppeopskrifter
    • 10 opskrifter med hokkaido græskar
    • Kartofler til nytår – 10 lækre nytårs kartofler
  • Om mig
  • Pastasalat

Vil du følge med? 👇

📧  Send mig en mail!
📧  Send mig en mail!

Vil du følge med?  👉

Emma Olsen
  • Alle opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost
      • Forret
      • Aftensmad
      • Dessert
    • Retter
      • Forret
      • Hovedret
      • Dessert
    • Kategorier
      • Grillmad og grilltilbehør
      • Madtærter
      • Bowls
      • Supper
      • Simremad
      • Pastaretter
        • One Pot Pasta
      • Salater
        • Pastasalat
        • Kartoffelsalat
        • Pålægssalater
      • Risretter
        • Risotto
      • Bagværk
      • Søde sager
      • Kage
      • Tilbehør, toppings og dips
      • Grillmad
    • Verden
      • Asiatisk
      • Dansk
      • Græsk
      • Indisk
      • Italiensk
      • Mexicansk
      • Mellemøstlig
    • Tid
      • 0-15 min
      • 15-30 min
      • 30-45 min
      • 45-60 min
      • 60+ min
    • Anledning
      • Brunch
      • Tapas
      • Gæstemad
      • Fødselsdagsmad
      • Påskemad
      • Julemad
        • Julesalater
        • Julesmåkager
      • Nytårsmad
        • Snacks & appetizers til nytår
        • Forret til nytår
        • Kartofler til nytår
        • Salat til nytår
        • Dessert til nytår
  • Aftensmad på 30 min
  • Kontakt og samarbejde
    • Content creation
    • Madfotografi og foodstyling
    • Opskriftsudvikling
  • Artikler
    • 3 ideer til påskebordet
    • 15 skønne suppeopskrifter
    • 10 opskrifter med hokkaido græskar
    • Kartofler til nytår – 10 lækre nytårs kartofler
  • Om mig
  • Pastasalat
Emma Olsen

Forside › Græsk

Græsk

moussaka
  • 60+ min
  • Aftensmad
  • Hovedret

Moussaka

  • 0-15 min

Tzatziki

Bagt feta med honning
  • 0-15 min
  • Aftensmad, Snack
  • Forret

Indbagt feta med honning

græsk gyros
  • 30-45 min
  • Aftensmad
  • Hovedret

Nem græsk gyros

Græsk salat med feta
  • 0-15 min
  • Aftensmad, Frokost
  • Forret, Hovedret

Græsk salat

græske fladbrød med grillede grøntsager
  • 60+ min
  • Aftensmad
  • Hovedret

Græske fladbrød med grillede grøntsager

græsk bowl
  • 60+ min
  • Aftensmad
  • Hovedret

Græsk bowl

Græsk kartoffelfad med oksekød, feta og grønt
  • Aftensmad
  • Hovedret

Græsk kartoffelfad med oksekød, feta og grønt

Følg med på Instagram
Open post by emmaolsen.dk with ID 18077442761087648
🍏🍎 To af jeres favoritter for tiden 👉🏼
Gammeldags æblekage og en klassisk ævlecrumble. Se opskrifterne herunder 👇🏼

Gammeldags æblekage:
1 kg æbler
1 dl sukker
1 spsk. vaniljesukker 
1 dl vand
½ citron (saften herfra)
2 dl fløde
100 g makroner

Sådan gør du:
Fjern kernehuset og skær æblerne i grove tern. Du kan sagtens beholde skraldet på, da det er med til at give en fin rødlig farve.

Kom æblerne i en gryde sammen med citronsaft, sukker, vand og vaniljesukker. Mængden af sukker afhænger af, hvor sure dine æbler er, så prøv dig lidt frem!

Lad æblerne koge op og skru derefter ned og lad dem småsimre under låg i 15-20 minutter. Rør undervejs, så det ikke brænder på.

Mas æblerne med en gaffel eller brug en stavblender til at blende til du har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide min æblekompot lidt grov, og derfor bruger jeg bare en gaffel.

Lad æblegrøden køle af inden du anretter i glas sammen med flødeskum og knuste makroner.

Kom først æblegrød i et glas efterfulgt ad makroner og flødeskum til sidst.

Æblecrumble:
100 g hvedemel 
100 g grovvalset havregryn 
40 g mandler 
80 g sukker
1 tsk. vaniljesukke
1 tsk. kanel 
150 g koldt smør
700 g æbler
1 spsk. brun farin (eller sukker)
3 tsk. kanel 
2 tsk. kardemomme (kan undlades)
1 tsk. vaniljesukker 
lidt citronsaft (kan undlades)

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180° varmluft.

Skær æblerne i tern på ca. 1 x 1 cm. og kom dem i bunden af et smurt ildfast fad. Du kan bruge et rundt tærtefad eller et rektangulært fad.

Drys brun farin, kanel, kardemomme, vaniljesukker og evt. lidt citronsaft over og vendt det godt sammen.

Bland mel, havregryn, mandler, sukker, vaniljesukker og kanel godt sammen.

Skær smør i tern og smuldre de i dejen. Brug hænderne til at samle en dejen til en let, smuldret konsistens.

Fordel crumblen over æblerne i fadet og bag nu kagen i 30-40 minutter til kagen er gylden.

Nyd kagen med cremefraiche eller flødeskum.
Open post by emmaolsen.dk with ID 18399773923191365
Hvad med en simpel wok til aftensmad bare?😍✨
OPSKRIFT👇🏼

450 g kylling
olivenolie
1,5 spsk. rød karrypasta (eller gul)
1 rødløg
1 spsk. friskrevet ingefær
2 fed hvidløg
125 g sukkerærter
1 peberfrugt
200 g gulerod
200 g broccoli
400 ml kokosmælk

Til servering
300 g nudler 
1 lime
40 g cashewnødder
1 håndfuld frisk koriander
2 forårsløg

Sådan gør du:
Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og gulerod i strimler og pluk broccolien i små buketter. Halver sukkerærterne.

Skær kyllingen i mundrette stykker og steg på en dyb pande med lidt olivenolie sammen med løg og rød karrypasta. Steg i ca. 3 minutter ved middel varme.

Skru lidt ned for varmen og tilføj ingefær, hvidløg, peberfrugt, broccoli, gulerod og kokosmælk til panden.

Lad retten simre i 10 minutter. Vend undervejs så det ikke brænder på.

Kog nudlerne efter anvisning på pakken og vend dem i retten.

Smag til med salt og peber.

Server med lime, cashewnødder, frisk koriander og forårsløg.

Værsgo !
Open post by emmaolsen.dk with ID 18079300690822401
Retten jeg laver igen og igen oooog igen!!😍✨ Linsegryde med tofu, broccoli og peberfrugt. Klar på kun 25 min! Skriv et 🫶🏼 og jeg sender opskriften til dig!
Open post by emmaolsen.dk with ID 17999059427821363
🍎🍂 Kanelsnegle med æble og marcipan - den perfekte kage her til efteråret😍 Jeg topper dem med den lækreste cream cheese frosting med flødeost og citron🍋 

Hvis det er noget for dig, så husk at gemme opslaget nederst i højre hjørne. Du finder opskriften via linket på min profil eller på wwe.emmaolsen.dk - søg: kanelsnegle med æble.
Open post by emmaolsen.dk with ID 18374739838150377
🍁🎃 Pumpkin Spice Latte på den nemme måde!
Jeg laver et shot kaffe, steamer noget mælk og blander det med en teske af min pumpkin spice mix. Til sidst topper jeg med flødeskum og så har du altså den lækreste efterårsdrik!😍

OPSKRIFT👇🏼
Pumpkin spice mix (stor portion):
4 spsk. kanel (stødt)
1 spsk. ingefær (stødt)
1 tsk. muskatnød (stødt)
2 tsk. nellike (stødt)
1 tsk. allehånde (stødt)
1 tsk. kardemomme (stødt)

Pumpkin spice latte:
1 halv kop kaffe
1½ dl af din favoritmælk (gerne varm og steamet )
1-2 tsk. sukker (efter smag)
½-1 tsk. pumpkin spice mix
flødeskum (kan undlades)

Sådan gør du:
Bland kanel, ingefær, muskatnød, nellike, allehånde og kardemomme og kom det i en tæt beholder eller glas.

Lav en halv kop kaffe eller lav et espresso shot.

Varm og steam mælken.

Kom en halv til en hel teske spice mix i en kop sammen med sukker, kaffe og mælk. Rør det hele godt sammen med en ske og top evt. med flødeskum.
Open post by emmaolsen.dk with ID 18387738736133155
De blødeste æbleboller med kanel og kardemomme 🍎🍁🍂 Perfekt her til efteråret med smør og ost! OPSKRIFT👇🏼

3 dl mælk
30 g gær
60 ml neutral olie
1½ spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel 
1 tsk. stødt kardemomme 
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. salt
100 g ølandshvedemel (eller grahams, manitoba m.m.)
550-650 g hvedemel 
2 æbler ( skrællet og revet)
1 æg (til pensling)
kanelsukker (til pynt)
hasselnøddeflager (til pynt)

Sådan gør du:
Lun mælken og hæld den i en skål sammen med gær. Rør det sammen.

Tilsæt olie, revet æble, sukker, kanel, kardemomme, ingefær og salt. Rør rundt.

Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i æblerne. Jeg brugte ca. 600 g. Dejen må godt være lidt klistret.
Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.

Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.

Form 12-14 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og hasselnøddeflager.

Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.

Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varm luft. Har du sat dem tæt sammen i en form eller et fad som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade, så giv dem 18-20 minutter.
Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.
TikTok Instagram Pinterest Facebook E-mail
Kategorier

Alle opskrifter (513) Bagværk (48) Bowls (18) Drikkevare (5) Grillmad (24) Kage (51) Kartoffelsalat (7) Madtærter (13) Nudler (15) One Pot Pasta (4) Pastaretter (74) Pastasalat (4) Pålægssalater (5) Risotto (6) Risretter (19) Salater (76) Simremad (27) Supper (17) Søde sager (86) Tilbehør, toppings og dips (57)

Måltid

Aftensmad (310) Frokost (167) Morgenmad (37) Snack (43)

Retter

Dessert (80) Forret (59) Hovedret (192)

Nemt og hurtigt

0-15 min (80) 15-30 min (171) 30-45 min (106) 45-60 min (67) 60+ min (78)

Anledning

Brunch (50) Forret til nytår (28) Fødselsdagsmad (41) Gæstemad (40) Hovedret til nytår (7) Julemad (43) Julesalater (6) Julesmåkager (7) Nytårsdesserter (11) Nytårsopskrifter (93) Påskemad (15) Salater til nytår (15) Snacks & appetizers til nytår (29) Tapas (52)

Verdensdel

Amerikansk (9) Asiatisk (29) Dansk (61) fransk (3) Græsk (8) Indisk (6) Italiensk (74) Mellemøstlig (8) Mexicansk (18)

Kostretning

Vegetarisk (92)

Cookie indstillinger

Powered by Bloggerspace Bloggerspace blognetværk raket

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du feedback eller små tricks, der gjorde opskriften endnu bedre? Jeg ville elske, hvis du har lyst til at dele 🙌

A rating is required
A name is required
An email is required