Vil du følge med? 👇
Gulerodsmuffins med valnødder og ostecreme
Svampede gulerodsmuffins
Her får du opskriften på de lækreste gulerodsmuffins med valnødder og ostecreme. De er dejligt svampede i konsistensen og perfekt krydret i smagen.
Jeg topper dem med en lækker ostecreme med et strejf af citron, som lige sætter prikken over i’et. Hvis du vil, kan du også lave en farverig og festlig smørcreme ved at bruge lidt frugtfarve. Se opskriften på begge toppings nedenfor.
Kagerne er perfekte til fødselsdage eller andre sammenkomster. Du kan nemt lave dem dagen forinden, da de faktisk har godt af at stå natten over og sætte sig. Ved at bruge gulerødder i kage, får du en skøn og saftig krumme, som gør at den kan holde sig godt sammenlignet med andre kager.
Prøv også: min opskrift på gulerodskage i bradepande <<
Gulerodsmuffins med valnødder og ostefrosting
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
Kagedej
- 3 æg
- 210 g hvedemel
- 1½ dl olie, smagsneutral
- 450 g brun farin
- 300 g gulerødder, groftrevet
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. stødt nellike
- ½ tsk. salt
- 100 g valnødder
Ostefrosting
- 200 g flødeost naturel
- 150 g flormelis
- 100 g smør, blødt
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 citron, skallen herfra (ikke saften!)
Vaniljesmørcreme
- 120 g smør i tern, blødt
- 500 g flormelis
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 1 spsk. mælk
- frugtfarve efter eget valg
Sådan gør du
- Muffins
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Riv gulerødderne og rør derefter alle ingredienser godt sammen i en skål.
- Fordel dejen i 10-12 forme og bag dem i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem!Alternativ: Lav en kage og hæld dejen i en rund form på ca. 24 cm i diameter med bagepapir og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft.
- Stik en gaffel i dine muffins og tjek, at der ikke hænger noget fast, inden du tager dem ud.
Ostefrosting
- Pisk alle ingredienser sammen til du har en cremet frosting. Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.
Smørcreme
- Pisk smørret blødt med en håndmixer.
- Tilsæt floremelis lidt ad gangen imens du pisker ved mellem hastighed.
- Tilsæt vaniljeekstrakt (og evt. frugtfarve) og derefter mælken gradvis. Rør nu i 4 minutter ved høj hastighed.
- Tilsæt mere flormelis hvis den bliver for blød.
- Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.