Vil du følge med? 👇
Fyldte kartofler med spinat og cheddarost
Ovnbagte kartofler med fyld
Fyldte kartofler med spinat og cheddarost – den perfekte tilbehør til aftensmaden.
I denne opskrift bruger jeg bagekartofler, som jeg starter med at bage møre i ovnen. Derefter udhuler jeg dem med en ske, og laver en cremet kartoffelmos. Kartoffelmosen blander jeg med stegte champignon og spinat for til sidst at komme den tilbage i den udhulede kartoffel. Jeg topper med cheddarost og bager i ovnen til de bliver gyldne.
Er du på udkig efter tilbehør til aftensmaden, så find flere opskrifter her.
Fyldte kartofler med spinat, champignon og cheddar
Antal: 4 personer
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Det skal du bruge
- 4 bagekartofler
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 150 g champignogn, hakket
- 180 g helbladet spinat
- 2 spsk. smør
- 100 g cheddarost
- salt og peber
- lidt revet muskatnød
Sådan gør du
Bagte kartofler
- Vask kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter til de er møre. Lad dem køle af og lav fyldet imens.
- Sautér løg og hvidløg på en pande. Tilsæt champignon og lad også det blive svitset med.
- Skru ned for varmen og tilsæt spinaten. Lad den falde sammen.
- Halver nu kartoflerne og udhul dem med en ske. Udhul dem ikke helt ud til kanten, for så falder de sammen.
- Kom kartoffelmassen i en skål og mas det med en gaffel. Rør smøret i og kom også spinatblandingen i.
- Afslut med at komme salt, peber og lidt revet muskatnød i, inden du kommer fyldet tilbage i kartoflerne. Smag til – det er forskelligt hvor saltet man ønsker det!
- Drys med cheddar og bag dem i ovnen ved 225 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter. Brug evt. grillfunktionen til sidst.
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere