Frokost & aftensmad

Cannelloni med mozzarella spinatfyld

Tag med et smut til det italienske køkken med denne simple og ikke mindst lækre ret – nemlig cannelloni med mozzarella og spinatfyld. Retten minder om en lasagne, men her fylder du dine cannelloni ruller med lækkert fyld. Jeg brugte spinat, hvidløg og mozzarella, men ricottaost og oksekød smager også skønt deri. Top dem med en hjemmelavet tomatsauce og nyd retten varm med en salat til. Alt afhængig af om du laver tilbehør til retten, er opskriften til 4 personer (med tilbehør). Det var alt herfra, hav en skøn dag!

Cannelloni med mozzarella og spinatfyld

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g friske pastaplader

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • olie til at svitse løg og hvidløg

Spinatfyld

  • 250 g mozzarella
  • 1 fed hvidløg
  • lidt olie til stegning
  • lidt revet muskatnød
  • ½ tsk. salt
  • 250 g frisk spinat

Sådan gør du

Tomatsovs

  • Hak løg fint og svits det på panden sammen med presset hvidløg i lidt olie.
  • Tilsæt tomatpure og svits med i et minut. Tilsæt derefter hakkede tomater, oregano, salt og peber. Lad det simre i 20 minutter imens du laver spinatfyldet.

Spinatfyld

  • Varm en pande op med lidt olie og læg spinaten på. Lad den falde sammen og tilsæt så hvidløg, muskatnød og salt. Lad det køle lidt af.
  • Riv den ene mozzarella kugle i mindre stykker og bland den med spinaten.

Anretning

  • Skær pastapladerne i stykker af 10 cm. i bredden. Læg spinatfyldet på den ene ende og rul sammen (ca. 10-12 stk.)
  • Kom halvdelen af tomatsaucen i bunden af et ildfastfad og læg dine ruller oven på. Fordel resten af tomatsaucen over. Riv den anden kugle mozzarella i små stykker og fordel den over retten.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter eller til pastaen er mør.
  • Server straks og top med frisk basilikum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *