Vegetarisk cannelloni

Tag med et smut til det italienske køkken med denne simple og ikke mindst lækre ret – nemlig cannelloni med mozzarella og spinat. Retten minder om lasagne, men i stedet for at lægge lasagneplader i lag, skal du her bruge friske lasagneplader, som du fylder med lækkert fyld. Jeg bruger spinat, hvidløg og mozzarella, men fyldet kan varieres som du vil – ricottaost og oksekød kunne også smage skønt.

Jeg topper dem med en hjemmelavet tomatsauce. Du kan nyde retten som den er, eller sammen med en lækker salat. Opskriften passer til 4 personer, hvis du også har en eller anden form for tilbehør til.

Er du til vegetarisk lasagne, så prøv også min opskrift på vegetarisk regnbue lasagne <<

Cannelloni med mozzarella spinatfyld

Cannelloni med mozzarella og spinatfyld

Vær den første til at bedømme!
Antal: 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 23 minutter
Samlet tid 48 minutter

Det skal du bruge

  • 250 g friske pastaplader

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • olie til at svitse løg og hvidløg

Spinatfyld

  • 250 g mozzarella
  • 1 fed hvidløg
  • lidt olie til stegning
  • lidt revet muskatnød
  • ½ tsk. salt
  • 250 g frisk spinat

Sådan gør du

Tomatsovs

  • Hak løg fint og svits det på panden sammen med presset hvidløg i lidt olie.
  • Tilsæt tomatpure og svits med i et minut. Tilsæt derefter hakkede tomater, oregano, salt og peber. Lad det simre i 20 minutter imens du laver spinatfyldet.

Spinatfyld

  • Varm en pande op med lidt olie og læg spinaten på. Lad den falde sammen og tilsæt så hvidløg, muskatnød og salt. Lad det køle lidt af.
  • Riv den ene mozzarella kugle i mindre stykker og bland den med spinaten.

Anretning

  • Skær pastapladerne i stykker af 10 cm. i bredden. Læg spinatfyldet på den ene ende og rul sammen (ca. 10-12 stk.)
  • Kom halvdelen af tomatsaucen i bunden af et ildfastfad og læg dine ruller oven på. Fordel resten af tomatsaucen over. Riv den anden kugle mozzarella i små stykker og fordel den over retten.
  • Bag i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter eller til pastaen er mør.
  • Server straks og top med frisk basilikum.
Kunne du lide opskriften?
Vær den første til at bedømme!

(Ris og ros er altid velkommen!)

Pin Del Print
Vis mig din mad på IG!Tag mig endelig på Instagram med @emmaolsen.dk, hvis du laver mine opskrifter! Vil elske at dele dine billeder med mine følgere